Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért az egykori olasz válogatott támadó – HIVATALOS

A Serie A előző idénye végén kieső Sampdoria gőzerővel hangolódik arra, hogy a következő szezonban a feljutás reményében vágjon neki a másodosztály küzdelmeinek…

(Photo by BSR Agency/Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Sampdoria megerősítette az elmúlt három évben török élvonalbeli Fatih Karagümrük csapatában játszó Fabio Borini szerződtetését, akivel két évre szóló megállapodást kötöttek.

A 32 éves szélső fénykorában az AS Roma, a Liverpool és az AC Milan csapataiban is szerepelt, 2020 óta a török csapat játékosa volt. Borini az elmúlt három szezont figyelembe véve 75 mérkőzésen 35 gólt szerzett, miközben az elmúlt idényben Andrea Pirlo is volt az edzője, akit a közelmúltban neveztek ki a genovai gárda éllére. Minden bizonnyal honfitársa és korábbi trénere hívására érkezett most a Samphoz.

Az utánpótlásban elért sikerei után Borini 2012-ben egy mérkőzésen pályára lépett az olasz felnőtt válogatottban Cesare Prnadelli kezei alatt. Később bár időnként kerettag volt, többször nem viselte a nemzeti színeket.

A közelmúltban tulajdonosváltáson is átesett Sampdoria emellett leigazolta a feljutó Frosinone 29 éves középpályását, Matteo Riccit.