Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított csapatkapitányával a Brighton & Hove Albion – HIVATALOS

Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, miszerint a Brighton & Hove Albion csapata szerződést hosszabbított csapatkapitányával. 

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

Lewis Dunk, a Brighton csapatkapitánya új, hároméves szerződést írt alá a klubnál. A középső védő 2026 júniusáig kötelezte el magát a Brightonhoz, aminek nagyon örült a csapat menedszere, Roberto De Zerbi is.

“Éljen sokáig a kapitány! Nagyon boldog vagyok, hogy aláírta ezt az új szerződést. Ez jó hír Lewis és a klub számára is.”

Dunk kulcsfontosságú és jó teljesítményt nyújtott szülővárosa klubjában, ráadásul végigkísérte csapata útját egészen a League One-ból a Premier League-ig. A most 31 éves játékos a végig járta a ranglétrát a klub akadémiáján, mielőtt 2010-ben, 18 évesen debütált volna az első csapatban.

2019-ben kinevezték csapatkapitánynak, és a 2022/23-as szezon végére már 416 mérkőzésen lépett összesen pályára a Sirályok mezében. Az idény végén a Brighton a hatodik helyet szerezte meg az angol bajnokságban, és első alkalommal jutott ki európai kupasorozatba, az Európa-ligába.

Dunkot, aki 2018-ban szerezte meg eddigi egyetlen angol válogatottságát, a múlt hónapban visszahívták a nemzeti csapatba a Málta és Észak-Macedónia elleni 2024-es Eb-selejtezőkre, de visszalépett a keretből, miután elismerte, hogy a Brighton történelmi szezonjának vége felé “néhány sérüléssel kapcsolatos problémával” küszködik.

A Brighton augusztus 12-én a Luton otthonában kezdi az új Premier League-idényt.