Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem igazolhat új játékosokat Cristiano Ronaldo csapata

Miközben javában dübörög a szaúdi csapatok nagybevásárlása, a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Al-Nasszrnak lassítania kell…

(Photo by Mohammed Said/Anadolu Agency via Getty Images)

A FIFA mostantól kezdődően három átigazolási időszaktól eltiltotta a szaúdi Al-Nasszr csapatát, mivel évek óta tartozott a Leicester City-nek egy játékos átigazolási díjával.

A nemzetközi szövetség azért csapott le a klubra, mert nem fizették ki a Leicester City-nek a nigériai támadó, Ahmed Musa szerződéséhez kapcsolódó bónuszokat. A CSZKA Moszkva korábbi csatára közvetlenül a 2016-os bajnoki siker után csatlakozott a „Rókákhoz”, de Angliában kevés sikert aratott: 33 meccsen mindössze öt gólt szerzett, mielőtt kölcsönbe visszatérhetett korábbi klubjához.

Ezt követően, 2018-ban 14 millió font körüli összegért eladták az Al-Nasszrnak, amelynek színeiben Musa 60 meccset játszott és megnyerte a bajnokságot, mielőtt két évvel később szabadon igazolhatóként távozott.

A FIFA információi szerint a szaúdi csapat mintegy 460 ezer euróval plusz kamataival maradt adós a transzfer kapcsán. Az ítéletet eredetileg 2021 októberében hozták nyilvánosságra, és az Al-Naszrt figyelmeztették, hogy átigazolási tilalmat rendelnek el, ha nem fizetik ki a Leicesternek a fennmaradó összeget. Mivel ez nem történt meg, regisztrációs tilalmat szabtak ki a szaúdi klubra. Ez vonatkozik mind a belföldi, mind a nemzetközi igazolásokra, vagyis a külföldi sztárokat jelenleg nem lehet regisztrálni.

A szaúdi csapat a nyári átigazolási időszakban már szerződtette Marcelo Brozovicot az Intertől, azonban több igazolásra – jelen állás szerint – nincs lehetőségük.

Az Al-Nasszr azzal védekezik, hogy a kérdés még azelőtt merült fel, hogy az Állami Befektetési Alap (PIF) megvásárolta volna a klubot. A hírek szerint az új vezetés azon dolgozik, hogy a Musaért járó összeget mielőbb kifizesse a Leicesternek és a FIFA eltekintsen a büntetéstől, ellenkező esetben 2025-ig nem igazolhatnak új játékost, miközben a szaúdi liga többi csapata napról napra rohamosan erősödik.