Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-ben folytathatja a Betis középpályása – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint megkezdődtek arról a tárgyalások, hogy a Real Betis világbajnok középpályása a Premier League-be tegye át a nyáron a székhelyét…

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Wolverhampton Wanderers tárgyalásokat kezdeményezett a Real Betis argentin középpályása, Guido Rodríguez megszerzéséről, de egyelőre semmi konkrétum nincs az ügyben.

A 28 éves egykori River Plate-nevelésű középpályás ugyan még csak bő két éve játszik Európában, máris egyre nagyobb érdeklődés övezi szereplését. Rodríguez nevelőcsapata után a mexikói Tijuana (2016-2017) és a Club América (2017-2020) együtteseiben szerepelt, számos egyéni elismerése mellett két bajnoki címet nyert, és a 2018-2019-es idényben a Liga MX legértékesebb játékosának választották.

A középpályás játékjogára a sevillai zöld-fehérek mindössze 3 millió euró ellenében csaptak le 2020 januárjában, azóta pedig az akkori évad második felében 14, a 2020-2021-es szezonban pedig 35 bajnokin számoltak vele. Azt követően szép lassan végképp a sevillai zöld-fehérek alapembere lett, három és fél idény alatt 144 pályára lépést vállalt a csapat színeiben.

Rodríguez az Albiceleste mezét 2017 óta 29 alkalommal viselte, állandó szereplője Lionel Scaloni világbajnok válogatottjának.