Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: ebben a szezonban indulhat a Barcelona a Bajnokok Ligájában

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megerősítette, hogy véget ért a Barcelona utái vizsgálata a Negreira-ügy miatt, és ott lehetnek a Bajnokok Ligájában a következő szezonban, de az ügy lezárásáig még csak ideiglenes a döntés. 

 (Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Az UEFA megerősítette, hogy a Barcelona szabadon indulhat a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban, de azt is kilátásba helyezte, hogy nem zárja ki a jövőbeni szankciókat.

A Barcelona azzal kellett szembesülnie, hogy kizárhatják a BL-ből, miután márciusban korrupcióval vádolták meg a klubot. A vádak középpontjában a Jose Maria Enriquez Negreira, a spanyol labdarúgó-bírói bizottság korábbi játékvezetője és alelnöke számára történt kifizetések álltak. Negreira tagadta, hogy valaha is előnyben részesítette volna a Barcelonát a bírói döntésekkel kapcsolatban. A Barcelona is tagadja, hogy bármi illegálisat tett volna, és azt állítja, hogy “külső tanácsadóként” alkalmazták Negreirát, aki “a szakmai bíráskodással kapcsolatos” jelentéseket készített a klubnak.

Az UEFA vizsgálatot indított az ügyben, és most ideiglenesen engedélyezte, hogy a Barcelona ebben a szezonban játszhasson a Bajnokok Ligájában. Mivel azonban a jogi ügy még mindig folyamatban van, az európai labdarúgás irányító testülete fenntartotta magának a jogot, hogy a jövőben megbüntesse a klubot.

“Az UEFA fellebbviteli testülete az alábbi döntést hozta az FC Barcelona 2023/24-es UEFA-sorozatokba való bejutásával kapcsolatban. Az FC Barcelona 2023/2024-es UEFA-sorozatokba való felvételével kapcsolatos eljárást felfüggesztették, ám hivatalból vagy az ügyben illetékes etikai és fegyelmi felügyelők (EDI) kérésére folytatható. Az FC Barcelonát ideiglenesen felveszik a 2023/2024-es UEFA-sorozatokba, de a jövőbeli felvételről/kizárásáról szóló döntését a szövetség fenntartja. Az FC Barcelona köteles az etikai és fegyelmi felügyelőket proaktív módon tájékoztatni a folyamatban lévő vizsgálatok előrehaladásáról, és a rendelkezésükre bocsátani az általuk kért valamennyi dokumentumot és információt. Az ügyért felelős etikai és fegyelmi felügyelők et felkérjük, hogy folytassák és fejezzék be a vizsgálatot, és küldjenek további jelentést az UEFA Fellebbviteli Testületének, ha és amennyiben úgy ítélik meg, hogy az FC Barcelona felvételét/kizárását meg kell vizsgálni.”.