Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Kemény sorozat vár ránk…”

A Ferencváros az idegenbeli 2-0-s sikernek köszönhetően kettős győzelemmel jutott tovább az ír Shamrock Rovers elleni párharcból az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójából…

(Photo By Harry Murphy/Sportsfile via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba a Shamrock Rovers elleni visszavágó után racionálisan értékelt, és a továbbjutás ellenére nem volt maximálisan elégedett:

“Elég hektikus mérkőzésen vagyunk túl. Nem jól kezdődött számunkra a meccs, nagyon hosszú volt a csapatunk, az ellenfél jól megtalálta a vonalaink között a játékosait. Nem jól támadtuk le az ellenfelet, ebből kialakult egy-két helyzet, amit szerencsére megúsztunk. Eközben azért volt egy-két kontratámadásunk, ami azért veszéllyel kecsegtetett, illetve lesre futottunk belőle. A félidő közepétől, amikor kicsit átalakítottuk a védekezésünket, másféleképpen védekeztünk, akkor már jobban működött a dolog. A második félidő pedig egyértelműen jobban sikerült. Lőttünk egy nagyon szép gólt, a második játékrészben pedig sok helyzetet dolgoztunk ki, sok olyan lehetőségünk volt, amikor az utolsó passzokat elrontottuk. Azt gondolom, hogy még több helyzetet kell kialakítani, aminek eredményeként talán még több gólt kell lőni. Összességében gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, a mi helyzetünkben azt gondolom, minden sikert meg kell becsülni. Pozitívuma a mérkőzésnek, hogy nem kaptunk gólt, még ha ebben volt esetleg szerencse is, de ez mindenképpen erőt kell, hogy adjon a folytatásra a játékosoknak, hiszen kemény sorozat vár ránk” – idézte a trénert a fradi.hu.

Máté újságírói kérdésre válaszolva elmondta, azért cserélt a szünetben hármat is, mert nem tizenegy játékosból áll a csapat, mindenkit szeretne használni a játékosok közül, emellett gondolni kell a hétvégi bajnokira, és az egy hét múlva esedékes meccsekre is, ennek tükrében történtek meg a cserék.

A kettős győzelem ellenére a vezetőedző úgy gondolja, hogy a csapat még nem játszott úgy, ahogyan az edzések alapján remélte volna: “Főleg a védekezésünk hagyott kívánnivalót maga után. Ahogy mondtam, nagyon hosszúak voltunk, nagyon nehéz a középpályásoknak a dolga így, hiszen könnyebb közöttük megtalálni a területeket. Ezt jól meg is csinálta a hazai csapat, de utána, amikor ezen korrigáltunk egy kicsit, akkor azt gondolom, hogy már jobban működött a dolog. Rengeteg labdát szereztünk, amiből jól megindultunk. Kár, hogy az elöl levő játékosaink többször úgy vesztettek labdát, hogy nem voltak igazán nyomás alatt. Ezekből a könnyű labdavesztésekből több helyzetet tudtunk volna kialakítani, van azért még tennivalónk.”

A Ferencváros ellenfele a következő körben a máltai Hamrun Spartans lesz a playoff-körbe jutásért.