Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megfertőződött az NB I-es csapat pályája

Az NB I-ben szereplő Kisvárda arról számolt be, hogy a stadionjában lévő gyepszőnyeg a változékony időjárás miatt fertőzést kapott…

 

A Kisvárda hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Várkerti Stadionban a pályamunkások bő egy hete azon dolgoznak, hogy megszüntessék a szabad szemmel is érzékelhető, csúnya foltokat.

“Mintegy tíz nappal ezelőtt az extrém időjárási helyzet, a rengeteg csapadék és a nagymértékű UV-sugárzás következtében kapott a pálya egy bakteriális fertőzést, amely toxikus anyagokat termel. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült a baktérium és a toxin anyagok továbbterjedését valamint a mélytalajba jutását megakadályoznunk. Többszöri vegyszeres kezeléssel, tápanyagutánpótlással kezeljük a pályát, a hézagos felületek felülvetését elvégeztük, nagy erőkkel azon vagyunk, hogy a két hét múlva esedékes DVSC elleni első hazai mérkőzésre kifogástalan állapotú játékteret hozzunk helyre, de a változékony időjárás továbbra is azt az arcát mutatja, ami számunkra ebben a „harcban” nem kedvez. Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a stadion centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadioné. Azokban a létesítményekben a teljes gyepcserével lehetett megoldani a problémát. A növényorvos megállapította, hogy mi időben kezelni kezdtük a helyzetet, emiatt a jelenlegi gyepszőnyeg helyrehozható, kérdés, a rendelkezésünkre álló idő elegendő lesz-e rá” – adott tájékoztatást a gyep állapotáról Vakarcs Ferenc, a várkerti létesítmény üzemeltetésvezetője.

A Kisvárda a szezonbeli első hazai mérkőzését augusztus 21-én a Debrecen ellen fogja játszani.