Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női vb: az ausztrálok tizenegyesekkel, a spanyolok hosszabbításban jutottak tovább – videóval

Az elmúlt két napban bonyolították le a negyeddöntőket az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokságon…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A legelső negyeddöntőben Spanyolország hosszabbításban diadalmaskodott 2-1-re Hollandia felett. A mérkőzés nagy részében kiegyenlített játék dúlt, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a vezetés megszerzésére. Végül a rendes játékidő utolsó tíz percén belül a hispánok egy kezezés miatt büntetőhöz jutottak, melyet Mariona Caldentey a kapufa segítségével értékesített. A hollandok azonban nem adták fel és a hosszabbítás perceiben Pelova kiugratása után Stephanie van der Gragt fordult le és lőtte a hálóba az egyenlítő gólt. A 90 perc 1-1-es döntetlennel zárult. A kétszer 15 perces ráadásban bár az Oranje előtt is adótak helyzetek, a 111. percben a spanyol vitték be a mindent eldöntő találatot, a Barcelona ifjú csillaga, Salma Paralluelo remek szóló végén lőtte ki a hosszú sarkot, belőve csapatát az elődöntőbe.

Spanyolország – Hollandia 2-1 (0-0, 1-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Caldentey (81. – büntetőből), Paralluelo (111.), ill. van der Gragt (90+1.)

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

Egy másik kiélezett negyeddöntőben Svédország ugyancsak 2-1 arányú sikert aratott Japán ellen, így egyetlen korábbi világbajnok sem maradt versenyben. A torna korábbi szakaszában remekül játszó ázsiaiakat némileg elhagyta a szerencse erre a mérkőzésre. Az első félóra végén a svédek egy jókora tizenhatoson belüli kavarodás végén szerezték meg a vezetést, a japánok nem tudtak felszabadítani, Amanda Ilestedt kotorta be közelről a hálóba a játékszert. A második játékrész elején a svédek a City légiósa, Filippa Angeldal büntetőjével 2-0-ra növelték az előnyüket. A japánok becsülettel támadtak, de rendre kimaradtak a helyzetek, Ueki a felső lécre lőtt egy büntető. A hajrában egy lecsorgó labdát Honoka Hayashi továbbított közelről a kapuba, így az utolsó percek izgalmasan teltek, de a japánok már nem tudtak kiegyenlíteni. Svédország az amerikaiak kiejtése után újabb skalpot gyűjtött be.

Japán – Svédország 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Hayashi (87.), ill. Ilestedt (32.), Angeldal (51. – büntetőből)

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

Ausztrália és Franciaország gól nélküli döntetlenre végzett egymással a hosszabbításban is, majd a tizenegyespárbajban a házigazda diadalmaskodott és jutott be a legjobb négy közé. Mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést már a rendes játékidőben, de a franciák éppúgy elpuskázták a lehetőségeiket, mint a hazai közönség előtt rendkívül lelkesen futballozó ausztrálok. A kétszer 15 perces hosszabbítás sem hozott döntést pedig a franciák többször óriási nyomást helyeztek a vendéglátók kapujára. A tizenegyesrúgások során a tizedik párban született döntés, a hazaiak örülhettek.

Ausztrália – Franciaország 0-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) – tizenegyesrúgásokkal: 7-6
Gólszerzők:ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

Az Európa-bajnok Anglia a vártnál talán nehezebben, hátrányból fordítva győzte le 2-1-re az eddig bravúrosan szereplő Kolumbiát. A szigetországiak mezőnyfölénye ellenére az első játékrész hajrájában a dél-amerikai csapat jutott vezetéshez Leicy Santos jóvoltából. Az angolok azonban még az első félidő ráadásában egyenlíteni tudtak, Lauren Hemp volt eredményes. A szünet után tovább nyomtak az angolok és a második etap derekánál bevitték a vezetést érő találatot Alessia Russo révén, amely végül továbbjutást ért számukra, így a házigazda ellen folythatják immár a világbajnoki döntőért.

Anglia – Kolumbia 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Hemp (45+7.), Russo (63.), ill. Santos (44.)

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

Az elődöntők programja:

Kedd, 10:00 Spanyolország – Svédország
Szerda, 12:00 Ausztrália – Anglia