Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európába csábítják az MLS első világbajnokát – sajtóhír

Megbízható sajtóbeszámolók szerint spanyol élvonalbeli csapat próbálja megszerezni az MLS argentin tehetségét…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Gastón Edul beszámolói szerint a spanyol első osztályú Almería vezetősége 10 millió eurót és további bónuszokat tartalmazó ajánlatot tett az MLS-ben szereplő Atlanta United argentin középpályása, Thiago Almada megszerzésére. A georgiai klub azonban visszautasította a megkeresését, a spanyolok részéről újabb ajánlat várható.

A hazájában már egészen fiatalon nagy tehetségnek tartott játékmester a Vélez Sarsfield együttesében nevelkedett. Almada nevelőegyesülete színeiben színeiben minden sorozatot figyelembe véve 100 mérkőzés alatt 24 találatot és 11 előkészítést regisztrált a profik közt. Tavaly februárban ligarekordot jelentő 16 millió dollárért cserébe igazolt az Atlantához.

Almada az első szezonjában 29 mérkőzésen hat gólt és hét gólpasszt jegyzett, míg a jelenleg is folyamatban lévő kiírásban 21 pályára lépés alatt nyolc találat és kilenc assziszt fűződik a nevéhez. A 21 éves karmester tagja volt a világbajnok argentin válogatottnak, mellyel az MLS történetének első és eddigi egyetlen aktív világbajnokának mondhatja magát, aki úgy lett vb-győztes, hogy közben MLS-klub alkalmazásában állt.

Almada hírhedt szabadrúgáslövő, az elmúlt hónapok során számtalan nagyszerű találatot szerzett az Atlanta United soraiban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!