Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az Ajax és a Feyenoord is csak egy pontot mentett meg – KÖRKÉP

Ezen a hétvégén rendezték meg a holland bajnokság (Eredivisie) második fordulójának mérkőzéseit, beleértve a négy nagy csapat aktuális találkozóját…

(Photo by Peter Van der Klooster/Getty Images)

Az első mérkőzését is megnyerő is megnyerő PSV Eindhoven a korai hátrányba kerülés ellenére 3-1-re diadalmaskodott a Vitesse Arnhem vendégeként. Peter Bosz csapata az első félidő végeztével még 1-0-s hátrányban volt, a szünet után azonban Ismael Saibari hamar kiegyenlített, majd a második játékrész derekánál az első meccsen is eredményes Yorbe Vertessen újra betalált, a végeredményt pedig a rutinos Luuk de Jong büntetőből állította be. Az eindhoveniek így kettőből kettő győzelemmel állnak az élen a Twente, a Heerenveen és AZ társaságában.

Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven 1-3 (1-0)
Gólszerzők: van Ginkel (19.), ill. Saibari (48.), Vertessen (64.), L. de Jong (70. – büntetőből)

Az előző idényben csak harmadik helyezett AFC Ajax hiába nyerte meg az első meccsét, az amszterdamiak a második fordulóban csak 2-2-es döntetlent értek el az Excelsior ellen. A fordulatos mérkőzésen Brian Brobbey juttatta vezetéshez a vendégeket, majd még a szünet előtt növelhette volna csapata előnyét, de a második gólját les miatt nem adták meg. Ehelyett az első félidő ráadásában az Excelsior egyenlített, majd a térfélcsere után a vezetést is átvette. A mezőnyfölényben játszó Ajax Davy Klaassen jóvoltából egyenlített, de újabb gólt már nem szerzett, így két meccs után négypontos.

Excelsior – AFC Ajax 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Horemans (45+1.), Agrafotis (48.), ill. Brobbey (25.), Klassen (72.)

A rotterdami városi rangadón némi meglepetésre a címvédő Feyenoord csak 2-2-re végzett a Sparta Rotterdam otthonában. Ráadásul a Sparta a második félidő elején már 2-0-ra vezetett a kanadai Charles-Andreas Brym duplája miatt, a Feyenoordnak kétgólos hátrányból kellett felzárkóznia. A 77. percben a mexikói gólzsák, Santiago Giménez szépített, majd a hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozó gárda az első profi gólját szerző 17 éves szlovák légiós, Leo Sauer jóvoltából egalizált. A Feyenoord így a második mérkőzésén is döntetlent játszott.

Sparta Rotterdam – Feyenoord 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Brym (40., 54.), ill. S. Gimnénez (77.), Sauer (90+1.)

Több nagy csapat botlása közben az AZ Alkmaar a második mérkőzését is megnyerte, miután hátrányból fordítva 3-1-re győzött az RKC Waalwijk otthonában. A házigazda az első félidő hajrájában tizenegyesből vette magához az előnyt, a szünet után azonban a duplázó Vangelis Pavlidis az AZ fordítani tudott és ismét begyűjtötte a három pontot. A négy hibátlan csapat közül ráadásul az Alkmaaré a legjobb gólkülönbség, amely így vezeti a bajnokságot.

RKC Waalwijk – AZ Alkmaar 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Kramer (41. – büntetőből), ill. Pavlidis (54., 79.), D. de Wit (59.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore