Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marsch: “Szoboszlai Dominik a modern kori David Beckham”

A korábban a Red Bull Salzburgnál és a RB Leipzignél is őt irányító edző elismerően nyilatkozott a magyar válogatott csapatkapitányáról…

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

A legutóbb a Leeds Unitedet irányító Jesse Marsch rendkívül pozitív hangvételben nyilatkozott a Liverpoolhoz szerződő Szoboszlai Dominikról a The Telegraph részére adott interjúban:

“Szoboszlai Dominik a modern kori David Beckham. Jobbal a pálya bármely pontjára oda tudja rúgni a labdát. A pontosság és a labda tempója egyszerűen hihetetlen. Azért mondom, hogy modern kori, mert a rúgótechnikája mellett a mai futballnak megfelelően nagyon dinamikus a mozgása is. Magyarország büszkesége és reménysége, az új Puskás.”

Az amerikai edző szerint Szoboszlai nagyon hasonló karakter, mint az általa korábban szintén irányított Erling Haaland, ráadásul már mindketten a Premier League-ben játszanak:

“Általában amikor egy játékos inkább nyitott, mint zárkózott, az arrogánsnak tűnhet. Erling Haaland és Szoboszlai Dominik esetében azt tapasztaltam, hogy ez nem teszi őket önzővé, épp ellenkezőleg! Imádják, hogy csapatban játszanak, és ők akarnak a legkeményebben dolgozni mindenki közül. A kezdetektől tudták, hogy a legjobbak között a helyük, sosem féltek senkitől. Emiatt váltak a csapataik sikerének alappilléreivé” – fogalmazott Marsch.

Szoboszlai idén nyáron igazolt át az RB Leipzigtől a Liverpoolhoz, ahol az első két PL-mérkőzését végig a pályán töltötte.