Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb játékost adhat el a török bajnokságba a Zalaegerszeg – sajtóhír

Hazai sajtóinformációk szerint az átigazolási időszak hajrájában a Zalaegerszeg megválhat gólerős támadójától…

Nemzeti Sport török forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Zalaegerszeg gólerős támadója, Eduvie Ikoba megszerzése iránt komoly érdeklődést mutat a török első osztályú Gaziantep csapata.

A 25 éves amerikai-nigériai támadó az NB I előző szezonjában 28 mérkőzésen tíz gólig jutott. Ikoba januárban 2025-ig meghosszabbította a szerződését a csapattal. Azóta a mostani átigazolási ablakban több külföldi csapat is érdeklődött a megszerzése iránt, azonban a ZTE nem akart megválni tőle, ám néhány hete Ikobát fegyelmi okokból a tartalékcsapathoz száműzték, így egyáltalán nem lenne elképzelhetetlen az értékesítése.

A forrás úgy tudja, a török klubtól nem érkezett ajánlat a ZTE-hez, ugyanakkor több klub is élénken érdeklődik a csatár iránt, így nem zárható ki, hogy még a nyáron érkezik érte olyan ajánlat, amit el is fogadnak a zalaiak. Amennyiben Ikoba Törökországba szerződne, úgy ezen a nyáron a második ZTE-játékos lenne, aki a Süper Ligbe szerződik, ugyanis múlt héten a szintén török Caykur Rizespor szerződtette a zalaiak védőjét, Mocsi Attilát.

Ikoba korábban a 2019-2020-as szezonban is játszott már a ZTE-ben, akkor mindössze négy bajnoki gólra volt képes. A két zalai időszaka közti két esztendőt a szlovák élvonalbeli Trencsén alkalmazásában töltötte.