Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a klub pénzügyi nehézségei miatt még nem tudják leigazolni Joao Cancelót – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Barcelona hiába szeretné, nem tudja leigazolni Joao Cancelót, mert továbbra is nagyon rossz pénzügyi helyzetben van a katalán gárda.

 (Photo by Lexy Ilsley – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Barcelona ismét vészintézkedéseket tervez a bajba jutott pénzügyei megmentésére, mivel emiatt el kellett halasztani Joao Cancelo leigazolását, mindössze két nappal az átigazolási időszak zárása előtt.

Hétfőn késő este Cancelo a lisszaboni repülőtéren volt, készen arra, hogy egy magángéppel Barcelonába repüljön, de azt mondták neki, hogy nem repülhet, mivel a klub még nem engedheti meg magának, hogy befejezze a Manchester Citytől érkező játékos kölcsönadását. A 29 éves védő így kénytelen volt csomagjaival visszatérni a városba, ahol már több mint egy hete tartózkodik a City engedélyével.

A Barca forrásai, akik névtelenül nyilatkoztak, mivel nem kaptak engedélyt a kommentálásra, azt állítják, hogy a helyzetet az okozta, hogy a hónap elején kötött kereskedelmi megállapodásból származó pénzösszegek késve érkeztek meg. Az érintett német cég, a Libero Football Finance szerint azonban a Barca kérte a megállapodás módosítását, és nem hiszi, hogy késedelem történt volna a kifizetésben.

Ennek ellenére Joan Laporta Barca-elnök és Ferran Olive, a klub pénztárnoka egy bankgarancia aláírására készül – személyes vagyonukat kockáztatva -, amely 20 millió eurós azonnali tőkeinjekciót biztosít a klubnak. Ez lenne a harmadik bankgarancia, amelyet a Barca vezetői az elmúlt 12 hónap során ilyen módon vállaltak.

A spanyol bajnoknak javítania kell a pénzügyein, hogy megfeleljen a La Liga fizetésekre vonatkozó szabályainak. Jelen állás szerint nem tudják szerződtetni Cancelót, és nem tudják teljes mértékben regisztrálni a keretüket, így néhány játékosuk nem játszhat a bajnokságban.

Augusztus elején, két nappal a Getafe elleni La Liga-nyitómérkőzés előtt a Barca mindössze 12 első csapatos játékost regisztrált. A Libero bevonásával kötött kereskedelmi megállapodás lehetővé tette számukra, hogy a kezdésre több játékost regisztráljanak, köztük olyan nyári szerzeményeket, mint Ilkay Gündogan, és olyan kulcsembereket, akiknek új szerződésük miatt újra kellett regisztrálniuk, mint például Ronald Araujo.

Most azonban, hogy az átigazolási ablak pénteken brit idő szerint 23 órakor, Spanyolországbanpedig  szombat éjfélkor bezárul, a Barca nem tud üzletet kötni a piacon – bár klubforrások ragaszkodnak ahhoz, hogy a Cancelo-üzlet még mindig létrejön.