Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erling Haalandot választotta az UEFA az Év legjobb játékosának

Ma kora este, Monte Carloban, a Grimaldi Forumban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egy gála keretében díjazta az előző idény legjobb férfi és női futballistáját, valamint a férficsapatok és a női csapatok legjobb edzőjét.

 (Photo by Valerio Pennicino – UEFA/UEFA via Getty Images)
A Manchester City gólvágója, Erling Haaland lett az Év legjobb játékosa. A norvég támadó több egyéni rekordot is beállított az előző szezonban, nem mellesleg triplázott is csapatával, sőt, a Bajnokok Ligája trófeát is a magasba emelhette. Ezek után nem volt meglepő, hogy a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola vehette át az Év legjobb edzője díját.

A nőknél a Barcelona középpályása, Aitana Bonmatí lett az Év legjobb női játékosa, míg az angol válogatott szövetségi kapitánya, Sarina Wiegman lett a női csapatok legjobb edzője ebben az évben.

Emellett kiosztották az elnöki különdíjat, amit Miroslav Klosénak adott át az UEFA első embere, Aleksander Ceferin.

Az UEFA 2011-ben alapította meg a saját díját, amelyet a labdarúgásban az a férfi és női játékos kapja, amely európai labdarúgócsapatban játszik és az előző szezon alapján a legjobb teljesítményt nyújtotta. A győztes játékost szavazás után állapítják meg. Az UEFA mindegyik tagországából egy-egy újságíró szavazhat.

Az UEFA idén Monacoban egy gála keretében adta át, a Bajnokok Ligája 2023/24-es csoportkörének sorsolása után.