Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Valencia játékosát kölcsönvette a Sassuolo – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sassuolo kölcsönben megszerezte vételi opcióval a spanyol élvonalat (La Liga) erősítő Valencia szélsőjét.

A Sassuolo hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy kölcsönben megszerezték a Valenciától Samu Castillejót. A 28 éves játékosra egy 250 ezer eurós kötelező vételi opciója is van az olaszoknak. A szélső fizetésének egy komolyabb részét, nagyjából 1 millió eurót a 2023/24-es idény végéig továbbra is a spanyolok fogják állni.

Castillejo a Málaga csapatában szerzett magának nevet, amelynek első számú keretébe 2014-ben került fel, és egy szezont követően rögvest megvásárolta őt a Villarreal 8 millió euróért. A “sárga tengeralattjárónál” alapemberré vált és jó teljesítményt nyújtott, így 2018 nyarán az AC Milan megvette 21,3 millió euróért. A milánóiaknál eleinte megkapta a lehetőséget a bizonyításra, de ezt követően többnyire csak csereként számoltak vele, igaz voltak időszakok amikor elkapta a fonalat és akkor néhány mérkőzés erejéig kiharcolta a kezdőtagságot. A Rossonerivel 2022 nyarán lejárt a szerződése a 28 éves támadónak, a Valencia ennek következtében ingyen szerezte meg. A “denevéreknél” a hátunk mögött hagyott szezonban 26 mérkőzésen léphetett pályára, amelyeken 4 gólt szerzett.