Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Giroud és Leao góljával elhozta a 3 pontot az AS Roma otthonából az AC Milan! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 3. fordulójának pénteki játéknapján az egy döntetlennel és egy vereséggel nyitó AS Roma a két győzelemmel kezdő AC Milant látta vendégül.

(Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Nagyon hamar, már a 9. percben megszerezte a vezetést az AC Milan csapata, miután Rui Patricio szabálytalanul állította meg Ruben Loftus-Cheeket a tizenhatoson belül. A játékvezető videózás után tizenegyest ítélt, amit Giroud magabiztosan értékesített, 0-1! A félidő folytatásában is inkább a Milan akarata érvényesült, akik ráadásul a 22. percben közel jártak ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, de Pulisic közeli lövését nagy bravúrral fogta Patricio. Ezeken kívül viszont a szünetig nem történt igazán jelentős esemény, a játék képe inkább a Milannak kedvezett, az AS Roma pedig teljesen veszélytelen volt a kapura.

A második játékrész elején aztán megduplázta előnyét az AC Milan! A 48. percben Calabria adta be a labdát, amit Leao Celik szorításában is fantasztikus mozdulattal juttatott a hálóba, 0-2! A 61. minutumban aztán saját magát hozta nehéz helyzetbe a Milan, ekkor ugyanis Fikayo Tomori begyűjtötte a második sárgáját, így az utolsó 30 percre emberelőnybe került a hazai gárda. Ezzel viszont szinte semmit sem tudott kezdeni José Mourinho csapata, hiába állt be többek között Romelu Lukaku, a “Farkasok” támadójátéka teljesen impotens volt ezen az estén. A 92. percben aztán felcsillant a remény a pontszerzésre a hazaiak számára, Spinazzola megpattanó lövése ugyanis utat talált Maignan hálójába, 1-2! Az egyenlítés viszont már nem jött össze a fővárosi csapatnak, összességében pedig az AC Milan megérdemelten hozta el a 3 pontot az Olimpicoból.

AS Roma – AC Milan 1-2 (0-1)
Helyszín:
Stadio Olimpico Vezette: A. Rapuano
Gólszerzők:
Spinazzola (90+2.) ill. Giroud (9. – büntető), Leao (48.)
Sárga lapok: Paredes (70.), Lukaku (85.) ill. Tomori (19.), Loftus-Cheek (34.), Okafor (90+7.)
Kiállítás:ill. Tomori (61.)

AS Roma: Patricio – Llorente, Smalling, Mancini (Pagano 79.) – Zalewski, Aouar (Pellegrini 31.), Paredes (Bove 70.), Cristante, Celik (Spinazzola 70.) – Belotti, El Shaarawy (Lukaku 70.) Vezetőedző: José Mourinho

AC Milan: Maignan – Calabria, Thiaw, Tomori, Hernández – Loftus-Cheek (Kalulu 65.), Krunic, Reijnders – Pulisic (Chukwueze 77.), Giroud (Pobega 70.), Leao (Okafor 77.) Vezetőedző: Stefano Pioli

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo – Hellas Verona 3-1
AS Roma – AC Milan 1-2

Szombat:
18:30 Bologna – Cagliari (Tv: Sport 2)
18:30 Udinese – Frosinone (Tv: Sport 1)
20:45 Atalanta – Monza
20:45 Napoli – Lazio (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
18:30 Inter – Fiorentina (Tv: Sport 1)
18:30 Torino – Genoa (Tv: Sport 2)
20:45 Empoli – Juventus (Tv: Sport 1)
20:45 Lecce – Salernitana (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore