Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordítva, Bellingham hajrában szerzett góljával nyert a Real Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 4. fordulójában a Real Madrid először játszhatott hazai pályán a Getafe ellen. A királyi gárda korán hátrányba került a mérkőzésen, de végig jobban játszott, így a végére sikerült megfordítaniuk a meccset. Joselu az első gólját szerezte, míg a hajrában Bellingham ismét betalált, ezzel pedig nemcsak megnyerte csapatának a mérkőzést, de az ötödik gólját is meglőtte. 

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

A játék képét tekintve sokkal jobban játszott a Real Madrid az első játékrészben, azonban egy nagy hiba elég volt ahhoz, hogy a 11. percben a Getafe szerezzen vezetést: Rüdiger vesztette el a labdát, így Mayoral egy az egyben vihette azt a kapusra, majd higgadtan lőtt a hálóba. A 24. percben Alena buktatta Bellinghamet a tizenhatoson belül, és a VAR segítségét kelltt igénybe vennie a játékvezetőnek, de végül úgy döntött, hogy nem ad tizenegyest a Real Madridnak. A 33. percben Modric ugrott magasabbra, mint a védők és erőből fejelt a bal felső sarokba, de Soria hárítani tudta a próbálkozást. A 42. percben megint Bellinghamet buktatták a tizenhatoson belül, de a játékvezető elhessegette a reklamáló hazai játékosokat. Végül újabb gól már nem esett az első játékrészben.

Jobban kezdte a második félidőt is a Real Madrid, és nagyon hamar, a 47. percben ki is egyenlített: Modric szöglete után Mitrovic még nagy nehezen kirúgta a labdát, ezt viszont Modric ismét középre lőtte, Djenén megpattant, és így lett jó Joselunak, aki belőtte a kapuba a játékszert. Az 54. percben ott lehetett volna a vezetést, amikor Kross távolról a bal kapufát találta el, majd ismét elé került a labda, az újabb lövését viszont Soria bravúrral védeni tudta. A 65. percben Carvajal tekert, ő pedig a jobb oldali kapufát találta el, onnan pedig kipattant a pályáról a labda. Egy perccel később megint Soria védett nagyot, miután Joselu próbálkozott belőni egy kipattanót. A 75. percben Rüdiger hagyott ki nagy helyzetet, amikor magasan a kapu fölé lőtt. A hajrában mindkét oldalon voltak próbálkozások, de ezek mind nagyon pontatlanok voltak, és mintha a Real is elfáradt volna. A 92. percben egy szöglet után Kroos ment be a labdával a tizenhatoson belülre, de a lövését védte Soria. Végül a 95. percben mégis csak összejött a gól és a vezetés a Real Madridnak: Kroos bedobása után Lucas Vazquez indult meg a labdával és lőtt is, de Soria kiütötte, és végül ez lett a veszte, mivel Bellingham azonnal lecsapott a kallódó labdára, és a jobb sarokba lőtt. A 99. percben a harmadik is meglehetett volna, de Rodrygo csak a keresztlécet találta el hatalmas erővel, így a lefújásra már nem változott meg az eredmény.

Real Madrid – Getafe 2-1 (0-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Mario Melero Lopez
Gólszerzők: Joselu (47.), Bellingham (90+5.) ill. Mayoral (11.)
Sárga lap: Rüdiger (45+3.), Kroos (51.) ill. Latasa (7.), Soria (68.), Iglesias (81.), Alvarez (84.), Mayoral (87.), Carmona (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Kepa, Fran García (Nacho, 46.), Alaba, Rüdiger, Carvajal (Lucas Vazquez, 76.), Camavinga (Kroos, 46.), Tchouaméni (Valverde, 80.), Modric (Brahim Diaz, 77.), Bellingham, Rodrygo, Joselu. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Getafe: Soria, Damian Suarez (Carmonal, 77.), Duarte, Alderete (Arambari, 46.), Mitrovic, Alvarez, Alena (Iglesias, 58.), Djene, Maksimovic, Latasa (Mata, 77.), Mayoral (Lozano, 90+3.). Vezetőedző: José Bordalas Jimenez

A La Liga 4. fordulójának eddigi eredményei és további programja: 

Péntek:
Cádiz – Villarreal 3-1
Almería – Celta Vigo

Szombat:
Real Sociedad – Granada 5-3
Real Madrid – Getafe 2-1
18:30 Alaves – Valencia (Tv: Spíler2)
21:00 Betis – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
14:00 Girona – Las Palmas (Tv: Spíler2)
16:15 Mallorca – Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
18:30 Atlético Madrid – Sevilla (Tv: Spíler2)
21:00 Osasuna – Barcelona (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore