Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megvan a Napoli első veresége! – videóval

Az olasz bajnokság harmadik fordulójának nagy rangadóján a Napoli máris elveszítette veretlenségét, mégpedig hazai pályán, a Lazio ellen.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

 

Jobban kezdte a bajnok a találkozót, amelyen hamar körvonalazódni tűnt a nápolyi fölény, amely olykor bizony nyomasztó volt a Laziora nézve, ám a vendégek dicsérete, hogy igen jól átvészelték, ezeket a rohamokat, és ha kellett a szerencsével sem álltak hadilábon – De ne szaladjunk ennyire előre!

A fentebb leírtak is kisebb meglepetés, hogy a Lazio szerzett vezetést, Luis Alberto zseniális helyzetfelismerése után: a Lazio karmestere a kapunak háttal állva, sarokkal húzta a hálóba Felipe Anderson nagy nehezen középre tett labdáját!

A Napolinak ekkor még volt válasza, perc elteltével jó adag szerencsének is köszönhetően Piotr Zielinski labdája utat talált a vendégek kapujába!

Az egyenlítést követően nagyon megnyomta a félidő hajráját a Napoli, ám újabb gólt nem tudott szerezni a bajnok (…)

(…) Ahogyan a fordulást követően sem, hiába próbálkozott becsülettel a második félidő egészében Rudi Garcia csapata.

Az 52. percben, talán még váratlanabbul, mint az első játékrészben, a Lazio, mint kiderült, bevitte a döntő csapást is, a nyári új igazolás, Daichi Kamada kíméletlenül pontos lövésének köszönhetően.

Az új szezont pocsékul, két vereséggel kezdő Sarri-csapat végig szervezetten, stabilan futballozott, elől pedig tökéletesen kihasználta adódó lehetőségeit (A statisztikák szerint két kaput eltaláló lövése volt a rómaiaknak, ám igaz, volt két VAR által visszavont góljuk is… -a szerk.), alaposan feladva ezzel a leckét a Napolinak.

Az elmúlt idény bajnokának és bajnoki ezüstérmesének csatájából ezúttal utóbbi került ki győztesen, valljuk be, nagy meglepetést okozva ezzel sokaknak.

 

Napoli – Lazio 1-2 (1-1)
Diego Armando Maradona stadion (Nápoly), Vezette: A. Colombo
Gólszerzők: Zielinski (32.) illetve Luis Alberto (30.), Kamada (52.)
Sárga lap: R. Garcia (34. – pályán kívül) illetve Zaccagni (26.), Luis Alberto (60.), M. Sarri (88. -pályán kívül)
Piros lap: –

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, J. Jesus, M. Oliveira (M. Rui, 66.) – Lobotka, Anguissa, Zielinski (G. Simeone, 84.) – Politano (Lindstrom, 75.), Osimhen, Kvaratskhelia (Raspadori, 66.). Vezetőedző: Rudi Garcia

Lazio: Provodel – Hysaj (Lu. Pellegrini, 81.), Romganoli, Casale, Marusic – Kamada (Guendouzi, 65.), Cataldi, Luis Alberto – Zaccagni (Isaksen, 90+3.), Immobile (Castellanos, 90+3.), F. Anderson (Pedro, 80.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

 

Egy időben játszották:

Atalanta – Monza 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Ederson (34.), Scamacca (42. és 62.)

A Frosinone elleni elmúlt fordulóbeli kisiklás után hamar visszatalált a helyes útra az Atalanta, amely lényegében az első félidőben eldöntötte már az érdemi kérdéseket. A bergamóiak vezére az első góljai megszerző nyári sztárigazolás Gianluca Scamacca volt, aki duplázni tudott.

 

A 3. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo – Hellas Verona 3-1
AS Roma – AC Milan 1-2

Szombat:
Bologna – Cagliari 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Zirkzee (59.), Fabian (89.) illetve Luvumbo (22.)
Udinese – Frosinone 0-0
Atalanta – Monza 3-0
Napoli – Lazio 1-2

Vasárnap:
18:30 Inter – Fiorentina (Tv: Sport 1)
18:30 Torino – Genoa (Tv: Sport 2)
20:45 Empoli – Juventus (Tv: Sport 1)
20:45 Lecce – Salernitana (Tv: Sport 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore