Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az AZ és a PSV hibátlan maradt, újabb pontokat hullajtott az Ajax – KÖRKÉP

A szombati és a vasárnapi napon lépett pályára a holland bajnokság (Eredivisie) négy nagyújá a 4. fordulóban…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A PSV Eindhoven a bajnokságbeli harmadik mérkőzését is megnyerte, miután szombat este 4-0-ra diadalmaskodott az RKC Waalwijk vendégeként. A vendégek nehezen tudták megtörni a hazaiakat, azonban a szünet előtt Joey Veerman vezetéshez juttatta a PSV-t, ami fordulópontot jelentett. A térfélcserét követően egyértelművé vált a favorit fölénye és kisvártatva újabb két góllal döntötte el a három pont sorsát: Noa Lang és az első két gólnál előkészítő Luuk de Jong egyaránt betalált. A hajrában a csereként beállt Malik Tillman állította be a fölényes különbségről árulkodó végeredményt.

RKC Waalwijk – PSV Eindhoven 0-4 (0-1)
Gólszerzők:ill. Veerman (44.), N. Lang (53.), L. de Jong (64.), Tillman (86.)

A PSV-hez hasonlóan a bajnoki címvédő Feyenoord ugyancsak fölényes idegenbeli sikert aratott, miután 5-1 arányban győzött az Utrecht otthonában. A találkozó eleje még szorosan alakult, bár Santiago Giménez korán megszerezte a vezetést a rotterdamiaknak, a hazai csapat az első húsz perc végén Flamingo jóvoltából egyenlített. Újabb tíz perc múlva Calvin Stengs újból a vendégeket juttatta előnyhöz. A 2-1-es félidő után a Feyenoord a szünet után rögtön növelte előnyét a mexikói támadója újabb találatával, majd a folytatásban az első Eredivisie-gólját szerző Ayase Ueda és a hajrában eredményes Yankuba Minteh gondoskodott a kiütéses győzelemről. A tavalyi bajnok négy meccs alatt szerzett nyolc ponttal követi az éllovast.

Utrecht – Feyenoord 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Flamingo (19.), ill. S. Giménez (8., 46.), Stengs (28.), Ueda (71.), Minteh (90+2.)

Tovább folytatódott a tavalyi harmadik helyezett AFC Ajax gyengélkedése, amely ezúttal a Fortuna Sittard otthonában játszott gól nélküli döntetlent. A házigazda ráadásul akár meg is nyerhette volna a mérkőzést, azonban Noslin a meccs elején büntetőt hibázott. Az Ajax hiába játszott mindkét féliődben mezőnyfölényben, a kapu előtt nem tudott több lehetőséget kialakítani ellenfelén, és találatot sem szerzett, így Maurice Steijn csapata már másodszor ikszelt a szezonban és három meccsről csak öt ponttal bír.

Fortuna Sittard – AFC Ajax 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Az AZ Alkmaar tartja a lépést a hibátlan PSV-vel és ugyancsak a harmadik győzelmét aratta, amikor vasárnap 2-0-s sikert ért el a Vitesse Arnhem otthonában. A küzdelmes első félidőben még nem született találatot, a szünet után viszont az AZ megtörte a jeget és görög gólfelelőse, Vangelis Pavlidis negyedórán belül szerzett két találatával eldöntötte a három pont sorsát. Több rúgott góljának köszönhetően az AZ 9 ponttal vezeti a bajnokságot, azonos pontszámmal a PSV-vel és az ugyancsak mindhárom meccsét megnyerő Twentével.

Vitesse Arnhem – AZ Alkmaar 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Pavlidis (49., 63.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore