Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét Robert Lewandowski volt a nyerőember az FC Barcelona számára – videóval

A spanyol élvonal negyedik fordulójában az FC Barcelona az Osasuna otthonába utazott, ahol a katalánok kisebbfajta győzelmi kényszerben léptek pályára a vasárnapi játéknap zárómérkőzésén…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A Real Madrid szombaton kiizzadt győzelmének köszönhetően az FC Barcelona ismét győzelmi kényszerben lépett pályára az Osasuna otthonában, hiszen Xavi együttese nem akart további pontokat hullajtani az őszi válogatott szünetet megelőzően, azonban az Osasuna finoman szólva sem adta könnyen magát hazai pályán.

Az első félidő folyamán a vendégek hiába játszottak meggyőző fölényben, ezúttal sem találták a góllövő cipőjüket, így egészen a 45+1. percig kellett várni rá, hogy Kounde révén megszerezzék a vezetést a félidei sípszót megelőzően.

A második etapban az Osasuna egy gólos hátrányból sem adta fel a küzdelmet, sőt Avila révén a 76. percben úgy tűnt, hogy még pontokat is tudnak csenni a Barcától, azonban a hazaiak védője, Catena hatalmas hibát vétett a hajrában, és szinte elajándékozta csapata pontjait a vendégeknek, amikor a 84. percben lerántotta a katalánok kilencesét egyértelmű gólhelyzetben.

A VAR súlyosan lecsapott, Catena sárgáját pirosra írt felül, így Lewandowski hidegvérrel értékesített büntetőjét követően az Osasuna emberhátrányban próbálkozhatott az egyenlítéssel, azonban a pálya immár a magabiztosan futballozó FC Barcelona felé billent, aki magabiztosan megőrizte az előnyét, így újabb három pontot bezsebelve a bajnokságban.

Az FC Barcelona így továbbra is veretlenül egészen a harmadik helyig ugrott 10 ponttal, míg a nagy rivális Real Madrid 12 ponttal őrzi az első helyét a tabellán.

Osasuna – Barcelona 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Avila (76.) ill. Kounde (45+1.) Lewandowski (86.)
Kiállítás: Catena (84.) ill. –

Osasuna: Aitor Fernandez – Juan Cruz, Jorge Herrando, Alejandro Catena, Jesus Areso – Aimar Oroz, Iker Munoz, Pablo Ibanez – Jose Arnaiz, Raul Garcia, Ruben Garcia

Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen – Alejandro Balde, Andreas Christensen, Jules Kounde, Sergi Roberto – Frenkie de Jong, Oriol Romeu, Ilkay Gundogan – Gavi, Robert Lewandowski, Lamine Yamal

 

A La Liga 4. fordulójának eddigi eredményei és további programja: 

Péntek:
Cádiz – Villarreal 3-1
Almería – Celta Vigo

Szombat:
Real Sociedad – Granada 5-3
Real Madrid – Getafe 2-1
Alaves – Valencia 1-0
Betis – Rayo Vallecano 1-0

Vasárnap:
Girona – Las Palmas 1-0
Mallorca – Athletic Bilbao 0-0
Atlético Madrid – Sevilla –
Osasuna – Barcelona 1-2

A bajnokság jelenlegi állása:

 

Standings provided by Sofascore