Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: második meccsét is elvesztette a magyar válogatott a felkészülési tornán

A magyar U19-es válogatott ezekben a napokban Szerbiában vesz részt a Vilotic-emléktornán…

A Szerbia elleni 3-1-es vereség után a magyar U19-es válogatott a második mérkőzésén a francia korosztályos válogatottól 2-0-ra kapott ki Zentán.

Az mlsz.hu beszámolója értelmében az első félidőben a franciák labdabirtoklási fölényben játszottak ugyan, de nem tudták feltörni a magyar védelemet, Babó Levente fiai szervezett védekezéssel állták útját az ellenfél támadásainak, nem hagytak területeket a francia támadók előtt. Az első félidő végén és a második félidő elején viszont a magyar csapat két elkerülhető gólt kapott, 2-0-s hátrányból pedig már nem tudott feljebb zárkózni. A szépítéshez a legközelebb Bodnár Gergő járt, aki a keresztlécet találta el. A magyar csapat az utolsó perceket Pető Milán kiállítása miatt emberhátrányban játszotta le.

Franciaország U19 – Magyarország U19 2-0 (1-0)
Magyarország: Gyetván Márk – Komlósi Bence, Kocsis Gergely, Kaczvinszki Dominik (Almássy Levente, 46.)- Bodnár Gergő (Vas Bence, 77.), Tóth Alex (Pető Milán, 46.), Vingler László, Kovács Patrik (Ferencsik Bálint, 81.)- Cibla Flórián (Mohos Barnabás, 46.), Klausz Milán (Huszár Marcell, 46.), Bukovics András (Szvoboda Dániel, 61.)

“Az első félidőben mélyebben védekeztünk, és amit elterveztünk, nagy részben sikerült megvalósítanunk, ellenfelünknek nem voltak komolyabb helyzetei. Sajnálom, hogy a játékrész végén kaptunk egy olyan gólt, amit könnyen elkerülhettünk volna. A második félidő legelején kapott gólt követően nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de a szerencse sem állt mellénk, csak kapufáig jutottunk. Bár voltak előremutató dolgok a játékunkban, és egyre inkább kezd összeállni a csapat, ugyanakkor az is látszik, hogy ennél is többet kell tennünk a pályán azért, hogy a szerb vagy a francia válogatotthoz hasonló extra képességű csapat ellen eredményesen tudjunk futballozni” – mondta Babó Levente szövetségi edző a lefújás után.

A magyar válogatott jövő kedden Topolyán, Montenegró ellen zárják a négycsapatos tornát.