Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Hollandia hátrányból fordított és aratott fontos sikert, Lengyelország kikapott és nagy bajban van – eredmények, tabellák

A 2024-es Európa-bajnoki-selejtezők 6. fordulójának vasárnapi játéknapján 9 mérkőzést rendeztek meg, és többek között pályára léptek a magyar válogatott csoportriválisai is.

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

B-csoport:

Görögország – Gibraltár 5-0 (2-0)
Gólszerzők: D. Pelkas (9.), K. Mavropanos (23., 83.), Masouras (70., 90+1.)

Görögország hozta a kötelezőt és hazai környezetben nagyon simán 5-0-ra verték Gibraltárt. Ennek következtében tartják a lépést Hollandiával és továbbra is megvan az esélyük a jövő évi Európa-bajnoki részvételre, de nagyon nehéz mérkőzések várnak még ehhez rájuk.

Írország – Hollandia 1-2 (1-1)
Gólszerzők: A. Idah (4. – büntetőből) ill. C. Gakpo (18. – büntetőből), W. Weghorst (56.)

Írország nagyon korán vezetést szerzett Hollandia ellen, Idah vette be Flekken kapuját büntetőből a 4. percben. Az “Oranje” negyedóra elteltével egyenlíteni tudott, ők is 11-esből tudtak eredményesek lenni Cody Gakpo révén. A második játékrészben, az 56. percben jött a mérkőzést eldöntő találat, a csereként beálló Wout Weghorst szállította a hollandoknak a győzelmet. Hollandia így nem szakadt le Görögországtól, ráadásul egy találkozóval kevesebbet is játszottak Ronald Koemanék.

A B-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

E-csoport:


Albánia – Lengyelország 2-0
(1-0)
Gólszerzők:
J. Asani (37.), M. Daku (62.)

Lengyelország ezúttal sem játszott jó mérkőzést, ezért nem is meglepő, hogy a nagy tűzzel játszok Albánia legyőzte őket hazai környezetben 2-0-ra. Az albánok ennek következtében vezetik csoportjukat nagy meglepetésre, a lengyelek pedig nehéz helyzetbe kerültek, és ha további pontokat buknak, akkor biztosan lemaradnak a jövő évi Európa-bajnokságról.

Feröer-szigetek – Moldova 0-1 (0-0)
Gólszerző: V. Rata (53.)

Moldova nagyon fontos 1-0-ás győzelmet aratott Feröer-szigetek otthonában Rata góljával, amivel jelenleg a csoport 3. helyét foglalják el, így továbbra is minden esélye megvan a továbbjutásra a csapatnak.

Az E-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

G-csoport:

Montenegró – Bulgária 2-1 (1-0)
Gólszerzők: S. Savic (45+1.), S. Jovetic (90+6.) ill. P. Borukov (79.)
Kiállítva: I. Vujacic (59.)

Montenegró és Bulgária egy ki-ki mérkőzést játszottak egymással, aminek a végén a hazaiak örülhettek jobban, ugyanis 2-1-es győzelmet arattak úgy, hogy több, mint félórát emberhátrányban játszottak. Montenegró a győzelmével életben tartotta az Eb-ről dédelgetett álmait, míg Bulgáriától valami óriási csoda kellene, hogy részt vehessen jövőre a tornán.

Litvánia – Szerbia 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Paulauskas (45.) ill. A. Mitrovic (21., 32., 43.)

Legfőbb csoportriválisunk, Szerbia nagyon sima 3-1-gyes győzelmet aratott Litvánia ellen idegenben, így pontszámban beértek minket, de egy találkozóval kevesebbet játszottunk. A mérkőzésen már 43 percet követően 3-0-ra vezettek a vendégek Mitrovic mesterhármasának köszönhetően, de még a szünet előtt szépítettek a hazaiak Paulauskas által, amivel a 23 éves csatár a végeredményt is beállította.

A G-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

 

H-csoport:

Finnország – Dánia 0-1 (0-0)
Gólszerző: Höjbjerg (86.)

Finnország úgy léphetett pályára Dánia ellen, hogy ha sikerül győznie akkor óriási lépést tesz az Európa-bajnokság felé, azonban ez nem jött össze, mert a vendégek végig dominálták a mérkőzést és végül sikerült is megnyerniük a találkozót. A 86. percben Maehle passzát követően a Tottenham középpályása, Höjbjerg átvette a labdát jó 20-21 méterre a kaputól, majd megigazította és remekül rúgta ki a jobb alsót, ami nagyon sokat ért Dániának, ugyanis átvették a csoportban a vezetést, míg Finnország visszacsúszott a harmadik helyre.

Kazahsztán – Észak-Írország 1-0 (1-0)
Gólszerző: M. Samorodov (27.)

Kazahsztán a 3 nappal ezelőtti Finnország elleni vereséget követően javítani tudott, ugyanis hazai környezetben Samorodov 27. percben szerzett találatával 1-0-ra győzni tudtak Észak-Írország ellenében. Azonban a továbbjutást érő második helyüket így is elvesztették, miután Dánia legyőzte Finnországot, de továbbra is minden esélyük megvan az Eb-n való részvételre.

San Marino – Szlovénia 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Z. Vipotnik (4.), J. Mlakar (16.), S. Lovric (61.), Z. Karnicnik (67.)

Szlovénia hozta a kötelezőt a San Marino elleni idegenbeli találkozón, nyugati szomszédjaink 4-0-ra nyertek. Ráadásul a győzelmükkel és Finnország vereségével felléptek a második helyre a csoportban, ami jelenleg továbbjutást ér.

A H-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore