Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lengyelország: már nem Fernando Santos a szövetségi kapitány! – Hivatalos

Ahogyan az várható volt, a gyenge eredmények miatt a kinevezése után mindössze 9 hónappal a Lengyel Labdarúgó-szövetség menesztette Fernando Santost a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

(Photo by Mateusz Slodkowski/DeFodi Images via Getty Images)

Mindössze 6 meccset élt meg a lengyel válogatott szövetségi kapitányaként Fernando Santos. A Lengyel Labdarúgó-szövetség ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy menesztették a 68 éves szakembert a gyenge eredmények miatt. Santos a katari világbajnokságot követően távozott a portugál válogatott kispadjáról, majd januárban ki is nevezték a lengyel válogatott élére. Az azóta lejátszott 6 mérkőzés viszont nem sikerült ideálisan a lengyelek szempontjából, ugyanis az 5 tétmeccsen és 1 barátságos találkozón 3-3 győzelmet és vereséget tudnak felmutatni. A válogatott a gyenge eredmények miatt 5 fordulót követően csupán a negyedik helyen áll selejtezőcsoportjában, 2 győzelemmel és 3 vereséggel a nevük mellett.

A hírek szerint a portugál válogatottal Európa-bajnokságot és Nemzetek Ligáját nyerő Santos utódja a Marek Papszun, Michal Probierz, Adam Nawalka hármasból kerülhet ki. A lengyel szövetség elnöke, Cezary Kulesza szerint a bejelentésre a közeljövőben fog sor kerülni.