Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallai elárulta, miért utasította vissza a szaúdi ajánlatot

Ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt hetekben az egyik szaúdi csapat a magyar válogatott játékosát is megkereste…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Freiburgnál játszó magyar válogatott szélső, Sallai Roland a Sportal részére adott interjúban ismerte el a szaúdiak ajánlatát és azt is tisztázta, hogy miért döntött a megkeresés elutasítása mellett:

“Az Al-Ettifaq valóban ajánlatot tett a Freiburgnak, amelyet a klubom azonnal elutasított. Nyilván mindenki pénzből él, nincs az a futballista, aki az ilyen ajánlatot látva nem gondolkodik el, és mindenkinek szíve joga úgy dönteni a jövőjéről, ahogy a legjobbnak látja. Én azt gondoltam, hogy a mostani életszakaszomban, 26 esztendősen még nem érkezett el az a pillanat, hogy Szaúd-Arábiába szerződjek. Egy ilyen váltást még korainak éreztem, mert továbbra is az európai futballban képzelem el a jövőmet. Gyerekként volt egy álmom, amelyben egy topcsapatban képzeltem el magam, és szerettem volna tovább kergetni a gyerekkori vágyaimat. Minden nap azért dolgozom, hogy ez az álom valóra váljon, érzésem szerint nem is vagyok annyira távol tőle.”

“Nem ilyen értékrend mentén neveltek, úgyhogy nem vonz a luxusélet. Minden ember más, mindenki úgy formálja az életét és a jövőjét, ahogy a legjobbnak látja, de én mindig a karriert helyeztem az első helyre. Mindig arra gondoltam, hogyha az ember sikeres abban, amit csinál, akkor az magával hozza az anyagi biztonságot is. Most csak az motivál, hogy minél magasabb szinten futballozhassak, emellett minden más háttérbe szorul” – tette hozzá Sallai.

A magyar válogatott csehek elleni felkészülési mérkőzésén eredményes szélső remek formában kezdte az új idényt, hiszen klubcsapatában bajnoki és kupameccsen is betalált.