Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bonucci elárulta, miért perli be a Juventust

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventustól távozó rutinos hátvéd beperli az őt hosszú éveken át foglalkoztató klubot…

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

A Juventustól az Union Berlinhez távozó Leonardo Bonucci a Corriere dello Sportnak adott interjúban mesélte el az ő szemszögéből, hogy hogyan váltak el útjaik a klubtól:

“Én is elolvastam a klub és Massimiliano Allegri hamis állításait. Nem volt igaz például, hogy a vezetőség már tavaly októberben, illetve idén májusban közölte volna velem, hogy azt szeretné, hogy távozzak. Mi több, májusban én jeleztem számukra hogy szívesen leszek akár az ötödik vagy hatodik számú védő is, miközben segítek a fiataloknak.”

“A sajtóban elterjedő pletykák után a klub vezérkara – Giuntoli sportigazgatóval az élen – július 13-án közölte velem, hogy nem szerepelek a terveikben. A saját házamban közölték velem, hogy nem lehetek a játékoskeret tagja, mert szerintük a jelenlétem “ártana a csapat fejlődésének”. A Juventus megszégyenített, miután több mint 500 mérkőzésen léptem pályára fekete-fehérben” – állítja a hátvéd.

A 36 éves hátvéd egy szezont leszámítva 2010 óta erősítette a Juventust, mellyel  nyolc bajnoki címet, öt olasz Szuperkupát és négy olasz kupát nyert, kétszer pedig BL-döntőt játszott.