Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hazai pályán szenvedett vereséget a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 5. fordulójának nyitómérkőzése egyben a hétvége rangadója is volt, a PSG fogadta a Nice csapatát.

(Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto via Getty Images)

A mérkőzés első komolyabb lehetőségéig egészen a 21. percig kellett várni, akkor Mbappé veszített labdát közel a saját kapujához, majd a vendégek gyorsan eljutottak lövésig, ami lepattant Terem Moffi elé, aki egy kis szerencsével is, de kirúgta a bal alsót (0-1). A következő lehetőség is a nizzai csapat előtt adódott, azonban Khepren Thuram lövését Donnarumma hárítani tudta. A 29. percben volt az első komolyabb PSG lehetőség, amiből rögvest gól is született, Hakimi szaladt el a jobboldalon, majd visszatette a második hullámban érkező Mbappé elé a labdát, aki 16 méterről kapásból lőtt a kapuba (1-1). A szünet előtt át is vehette volna a vezetést a párizsi együttes, azonban Ousmane Dembélé ígéretes helyről mellé lőtt, így 1-1-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején újra megszerezte a vezetést a Nice, egy gyors kontra végén Moffi cselezte le magát az alapvonalig, majd bevárta a társakat és a hosszún üresen érkező Laborde elé tette a labdát, aki nem hibázott (1-2). Mindössze 3 perccel később kettőre növelhette volna előnyét a vendég alakulat, de Sofiane Diop lövését Donnarumma bravúrral hárítani tudta. A nizzai alakulatnak a 69. percben csak sikerült kétgólos előnyre szert tennie, Moffi kapott labdát a jobb oldalon, majd addig-addig tolta befelé a labdát a ballábával míg el nem tudta azt lőni, ami olyannyira jól sikerült, hogy a jobb alsóban kötött ki (1-3). A hajrában, egészen pontosan a 87. percben sikerült egygólosra olvasztania a hátrányát a hazaiaknak, Kolo Muani kapott a 16-oson belül egy labdát, amelyet megtartott két védő mellett, majd észrevette a túloldalon üresen álló Mbappét, akinek átívelte a labdát, a 24 éves francia támadó pedig egy gyönyörű kapáslövéssel juttatta a kapuba a labdát (2-3). A hosszabbítással együtt hátralévő bő 10 percben pedig már nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani a PSG, így elszenvedi első vereségét a bajnokságban, amivel lecsúszott a 3. helyre, de ez a forduló végére lehet még rosszabb is, míg a Nice pedig fellépett a 2. pozícióba a győzelmével.

PSG – Nice 2-3 (1-1)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Vezette: C. Turpin
Gólszerzők: Mbappé (29. 87.) ill. Moffi (21. 69.), Laborde (53.)
Sárga lap: Barcola (84.), Skriniar (90.) ill. Thuram (35.), Bard (64.), Moffi (70.), Bulka (73.), Lotomba (90+6.)
Kiállítás:

PSG: Donnarumma – Hakimi, Pereira, Skriniar, Hernández – Zaire-Emery, Soler (Ugarte 64.), Vitinha – Dembélé (Barcola 67.), Ramos (Kolo Muani 64.), Mbappé. Vezetőedző: Luis Enrique

Nice: Bulka –  Lotomba, Todibo, Dante, Bard (Perraud 79.) – Sanson (Boudaoui 71.), Ndayishimiye, Thuram (Rosario 87.) – Laborde, Moffi (Boga 80.), Diop (Guessand 71.). Vezetőedző: Francesco Farioli

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 5. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
PSG – Nice 2-3

Szombat:
17:00 Rennes – Lille
21:00 Lens – Metz (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
13:00 Lorient – Monaco (Tv: Match 4)
15:00 Clermont – Nantes
15:00 Reims – Brest
15:00 Strasbourg – Montpellier
17:05 Marseille – Toulouse
20:45 Lyon – Le Havre (Tv: Match 4)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore