Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kiütéses győzelmet aratott az Inter a városi rangadón! – videóval

238. alkalommal csapott össze egymással az Inter és az AC Milan együttese. A két városi rivális ezúttal az olasz bajnokság (Serie A) 4. fordulójában találkozott.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Mindkét csapat 100%-os mérleggel várta a városi rangadót, amelyet az Inter kezdett jobban. Az 5. percben ugyanis a kék-feketék megszerezték a vezetést Mkhitaryan révén. Az örmény középpályás Dimarco lövésébe tette bele úgy a lábát, hogy az Maignan számára védhetetlenné vált, 1-0! Nem sokkal később Mkhitaryan megszerezhette volna a második találatát is, de Dimarco beadását a kapu mellé csúsztatta. A Milan a félidő második részétől kezdett el egyre veszélyesebben játszani, és a 32. percben Theo Hernández révén közel is jártak az egyenlítéshez, de a francia védő lövése kevéssel elkerülte Sommer kapuját. A vendégek igyekeztek tovább növelni a nyomást, de az Inter egy jó ellentámadás végén még tovább tudta növelni az előnyét. Dumfries középre tett labdája hosszú volt Thuram számára, de a támadó összeszedte a labdát, majd befelé törve védhetetlenül eltekerte a hosszúba a játékszert, 2-0!

A második félidő elején aztán összejött a szépítés a Milannak, miután Giroud kiváló labdát tálalt Leao elé, ő pedig nem hibázta el a ziccert, így az Inter a szezon során először kapott gólt, 2-1! Az egyenlítés érdekében még tovább támadott a Milan, de a 69. percben ismét visszaállt a kétgólos különbség a felek között. Martinez passza után Mkhitaryan lőtt kapura, ami Thiaw sarkán megpattanva a hálóban kötött ki, 3-1! A 78. minutumban aztán végleg eldőlt a három pont sorsa, miután Martinezzel szemben Hernández volt szabálytalan a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Calhanoglu magabiztosan értékesítette, 4-1! A véghajrában aztán még Frattesi is feliratkozott az eredményjelzőre, miután Mkhitaryan passzát vágta közelről a hálóba a középpályás, beállítva ezzel az 5:1-es végeredményt!

Inter – AC Milan 5-1 (2-0)
Helyszín:
Stadio Giuseppe Meazza Vezette: S. Sozza
Gólszerzők:
Mkhitaryan (5., 69.), Thuram (38.), Calhanoglu (79. – büntető), Frattesi (90+3.) ill. Leao (57.)
Sárga lapok: Calhanoglu (72.), Frattesi (90+4.) ill. Thiaw (24.), Hernández (61.)
Kiállítás:ill.-

Inter: Sommer – Bastoni (de Vrij 74.), Acerbi, Darmian – Dimarco (Augusto 64.), Mkhitaryan, Calhanoglu (Asllani 81.), Barella (Frattesi 64.), Dumfries – Martinez, Thuram (Arnautovic 64.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

AC Milan: Maignan – Calabria (Florenzi 77.), Kjaer, Thiaw, Hernández – Krunic, Reijnders (Jovic 77.), Loftus-Cheek (Musah 86.) – Pulisic (Chukwueze 56.), Giroud (Okafor 77.), Leao Vezetőedző: Stefano Pioli

A mérkőzés összefoglalója:

A 4. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Juventus – Lazio 3-1
Inter – AC Milan 5-1
20:45 Genoa – Napoli (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Cagliari – Udinese
15:00 Frosinone – Sassuolo
15:00 Monza – Lecce
18:00 Fiorentina – Atalanta (Tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – Empoli (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Salernitana – Torino
20:45 Hellas Verona – Bologna

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore