Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nyolcgólos kivégzést tartott a Sheffield United otthonában a Newcastle! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 6. fordulójának zárásaként az újonc Sheffield United csapata a Newcastle United együttesét látta vendégül.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Egyértelmű esélyesként lépett pályára a Newcastle United a kiesőzónában tanyázó Sheffield United otthonában, de minden bizonnyal ekkora különbségre senki sem számított, mint ami ezen a mérkőzésen kialakult. A vezetést a 21. percben szerezte meg a vendég együttes, amikor Gordon az alapvonalnál középre tudta tenni a labdát, amit Longstaff pofozott a hálóba, 0-1! A következő gólra 10 percet kellett várni: ekkor szögletet végezhetett el Trippier, a tekerését pedig a hosszún érkező Burn fejjel továbbította Foderingham kapujába, 0-2! Nem sokkal később egy másik védő, Botman ünnepelhetett gólt: a holland játékos Trippier jobb oldalról érkező szabadrúgását csúsztatta a hosszú alsóba, így a Newcastle háromgólos előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második játékrészben sem kellett sokat várni a “Szarkák” góljára: az 56. percben ismét Trippier volt a kiszolgáló, aki ezúttal Callum Wilson fejére varázsolta a labdát, ő pedig közelről nem hibázott, 0-4! A 61. minutumban már 5 gól volt a különbség a két csapat között: Anthony Gordon tört befelé, majd 17 méterről eltekerte a hosszú alsóba a labdát, 0-5! A következő találat 7 perccel később következett: Guimaraes ugratta ki kiváló ütemben Almiront, aki higgadtan elgurította a játékszert a kiszolgáltatott helyzetben lévő kapus mellett, 0-6! Megint csupán 5 perc telt el, és jött az újabb gól! Longstaff lövését még blokkolni tudta az egyik védő, de a labda így pont Guimaraes elé került, aki 7 méterről nem hibázta el a ziccert, 0-7! Az utolsó gól a 87. percben érkezett: Davies próbálta meg hazafejelni a labdát a kapura rontó Isak elől, a svéd támadó azonban beérte a labdát, majd a védőjét egy higgadt csellel elküldve elpasszolta a labdát a kapus mellett, 0-8! A Newcastle így egy kiütéses sikerrel megszerezte idénybeli 3. győzelmét, és feljött a tabella 8. helyére.

Sheffield United – Newcastle United 0-8 (0-3)
Helyszín:
Bramall Lane Vezette: S. Attwell
Gólszerzők: -ill.
Longstaff (21.), Burn (31.), Botman (35.), Wilson (56.), Gordon (61.), Almiron (68.), Guimaraes (73.), Isak (87.)
Sárga lapok: Ahmedhodzic (28.), Robinson (34.), Souza (75.), Egan (90+4.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Sheffield United: Foderingham – Robinson, Egan, Ahmedhodzic – Thomas, Souza, Norwood (Davies 62.), Hamer (Slimane 66.), Bogle (Traoré 46.) – McAtee (Basham 75.) – Archer Vezetőedző: Paul Heckingbottom

Newcastle United: Pope – Trippier (Livramento 70.), Schar, Botman, Burn – Longstaff, Guimaraes (Hall 81.), Anderson – Almiron (Tonali 70.), Wilson (Isak 70.), Barnes (Gordon 12.) Vezetőedző: Eddie Howe

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei:

Szombat:
Crystal Palace – Fulham 0-0
Luton Town – Wolverhampton 1-1
Manchester City – Nottingham Forest 2-0
Brentford – Everton 1-3
Burnley – Manchester United 0-1

Vasárnap:
Arsenal – Tottenham 2-2
Brighton – Bournemouth 3-1
Chelsea – Aston Villa 0-1
Liverpool – West Ham United 3-1
Sheffield United – Newcastle United 0-8

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore