Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: kiesett a Manchester City, a Chelsea egy hónapos gólínség után jutott tovább – eredmények

Folytatódtak az angol Ligakupa, azaz a Carabao Kupa küzdelmei a legjobb 16 közé jutásért. Több első osztályú csapat is egymásnak feszült szerda este, amiből így több is búcsúzott már ebben a körben, köztük hatalmas meglepetésre a Manchester City, amit a Newcastle ejtett ki, de kiesett a Brighton és az Aston Villa is. A Liverpool továbbment a Leicester ellen, ráadásul Szoboszlai Dominik góljával, ahogy az Arsenal is legyőzte a Brentfordot.

(Photo by George Wood/Getty Images)

A Newcastle United a Manchester Cityt fogadta. Guardiola gárdája magasan jobb volt az első félidőben, azonban ez csak meddő fölény volt, mert hiába a helyzetek, betalálni nem tudtak. A második félidőre feljavult kicsit a Newcastle, és ezt ki is használta, hiszen az 53. percben a vezetést is megszerezte Isak góljával. A City próbálkozott, de továbbra sem talált be, így a Newcastle lesz ott a következő fordulóban.

A Chelsea a Brightonnal találkozott és nagyon érett már, hogy a londoniak végre egy hónap után ismét betaláljanak. A Sirályok jól játszottak, voltak helyzeteik, de ezeket nem tudták értékesíteni. Nem úgy a másik oldalon Jackson, aki az 59. percben laposan lőtte be a labdát a bal alsó sarokba. Erre a Brighton nem tudott válaszolni, így búcsúzott a sorozattól.

Az Arsenal a Brentford ellen lépett pályára. Az Ágyúsok nagyon hamar, már a 8. percben megszerezték a vezetést, amikor Nketiah passza után Nelson lőtt a jobb alsó sarokba A játék képét tekintve minimum kiegyenlített volt a mérkőzés, sőt, volt, amikor a Brentford volt jobb, de egy érvénytelen gólnál nem jutottak többre, így az Arsenal jutott a következő fordulóba.

Az Aston Villa az Evertont fogadta. A vendégek szerezték meg a vezetés Garner góljával a 15. percben, és ezzel a vezetéssel húzták ki a félidőt. A második játékrészben kétgólosra növelték ezt az előny Calvert-Lewin találatával az 50. percben. Az Aston Villa csak egy szépítésre volt elég a 84. percben Kamara góljával, így kiesett a sorozatból.

A Liverpool a már másodosztályú Leicester ellen lépett pályára, és már nagyon hamar, a 3. percben hátrányba került McAteer bombája után. Szenvedett egy kicsit a Pool, de a 48. percben Gakpo góljával kiegyenlített. A 70. percben a vezetést is megszerezte Klopp gárdája a csereként beálló Szoboszlai révén, aki hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba. A végeredményt végül Diogo Jota állította be a 89. percben, így a Liverpool lesz ott a legjobb 16 között.

A Bournemouth a Stoke Cityvel találkozott. A hazai csapat szinte végig jobb volt a mérkőzésen, bár az első félidőben nem találtak be. Ez a második félidőre megváltozott, és az 51. percben Solanke szerzett gólt, majd az 54. percben Rothwell talált be, újabb gól pedig már egyik oldalon sem esett, így a Bournemouth simán jutott tovább. Kerkez Milos végigjátszotta a találkozót.

A Fulham a Norwich ellen játszott és jobban, mint másodosztályú ellenfele. A 12. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak Carlos Vinicius góljával, és ezt az előnyt tartani is tudták. A 72. percben érkezett a második Fulham-gól most Iwobi révén, amire mindössze néhány perc múlva válaszolni tudott a Norwich Sainz találatával, de ennél többre nem futotta a vendégeknek.

Angol Ligakupa, a 3. forduló (legjobb 32) eredményei:

Newcastle United – Manchester City 1-0
Chelsea – Brighton 1-0
Arsenal – Brentford 1-0
Aston Villa – Everton 1-2
Liverpool – Leicester (II.) 3-1
Bournemouth – Stoke City (II.) 2-0
Lincoln (III.) – West Ham 0-1
Fulham – Norwich (II.) 2-1
Blackburn (II.) – Cardiff (II.) 5-2
Manchester United
– Crystal Palace 3-0
Salford (IV.) – Burnley 0-4
Bradford City (IV.) – Middlesbrough (II.) 0-2
Exeter (III.) – Luton 1-0
Ipswich Town (II.) – Wolves 3-2
Mansfield (IV.) – Peterborough (III.) 1–1 – 11-esekkel 3–2
Port Vale (III.) – Sutton (IV.) 2-1