Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb edzőt fogyasztott el a Flamengo – HIVATALOS

A brazil kupadöntő elvesztése után a Flamengo megköszönte áprilisban kinevezett vezetőedzője eddigi szolgálatait…

(Photo by Marcello Dias/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Flamengo bejelentette, hogy megköszönte Jorge Sampaoli vezetőedző és stábja eddigi munkáját, így az argentin szakember öt hónap után távozott a riói csapat éléről.

A Rubro-Negro tavaly novemberben még Dorival Júnior irányításával megnyerte a Libertadores-kupát, azóta viszont elvesztette a Recopa Sudamericana, a brazil Szuperkupa, a Campeonato Carioca, legutóbb pedig a Copa do Brasil fináléját.

A 63 éves argentin tréner az 1996 óta tartó edzői pályafutása jelentős részében a Dél-amerikai kontinensen tevékenykedett. Sampaoli tavaly nyáron távozott az Olympique Marseille-től, amely az általa több ízben irányított Sevilla után csak a második európai klubja volt. Az andalúziai együttest először a 2016-2017-es szezonban vezette, amikor a bajnokságban a negyedik helyen végeztek, majd legutóbb tavaly októbertől idén márciusig 31 meccsen dirigált menesztéséig.

Sampaoli az április 14-i kinevezése óta 39 mérkőzésen vezette a Flamengót, amely 20 győzelmet, 11 döntetlent és nyolc vereséget regisztrált ezalatt.

A szakember korábban volt az argentin válogatott szövetségi kapitánya, nevéhez fűződött az Albiceleste mérsékelt 2018-as világbajnoki szereplése. Azelőtt Brazíliában a Santos és az Atlético Mineiro edzőjeként tevékenykedett.

A patinás riói együttest utoljára Jorge Jesús irányította egy évnél tovább 2019 júniusa és 2020 júliusa között, azóta – a megbízott edzőket is számítva – nyolc(!) tréner vezette a csapatot hosszabb-rövidebb ideig.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!