Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter Miami: jól áll Lionel Messi felépülése, hamarosan újra pályára léphet

Lionel Messi sérülését követően visszatérhetett csapata, az Inter Miami edzésére, és napról napra javul már az állapota, így ott lehet a szezon utolsó mérkőzésein. 

 (Photo by Megan Briggs/Getty Images)

Lionel Messi pénteken visszatért az Inter Miami edzésére a szombati, New York City elleni MLS-mérkőzés előtt, azonban pályára lépése továbbra is kérdéses.

Az argentin válogatott játékos a Miami legutóbbi két mérkőzését – köztük a Houston Dynamo elleni U.S. Open Cup-döntőbeli vereséget – kihagyta, amire Tata Martino korábban a “fáradtságot” nevezte meg indokként.

Messit szeptember 20-án, a Toronto FC elleni mérkőzés 37. percében lecserélték. Ekkor történt meg az, hogy az Inter Miami szurkolók tömegesen hagyták el a stadiont a kedvencük lecserélése után.

Martino szerdán elárulta, hogy “egyértelműen nem lett volna bölcs dolog” Messi számára, hogy a Houston ellen játsszon, és hozzátette, hogy ez túl nagy “kockázatot” jelentett volna. Az orvosi csapat azonban továbbra is figyelte Messi állapotát, aki pénteken visszatért az edzésre. Jordi Alba azonban továbbra is hiányzik saját sérülésével.

“Leo ma edzeni fog, az állapota pedig napról napra javul”

– mondta Javi Morales segédedző pénteken korábban.

“Jordinak combhajlítósérülése van, így holnap nem játszik, rá hosszabb felépülés vár.”

Messi augusztusban 600 percet játszott, ezzel minden naptári hónapot felülmúlt a játékpercek számát tekintve, amióta 2019-ben elhagyta a Barcelonát.

Martino korábban azt mondta, hogy sztárjátékosa “biztosan újra játszani fog a szezon vége előtt”, mivel a keleti konferenciában a be akarnak csúszni rájátszásba. A Miami az utolsó helyen állt a bajnokságban, amikor Messi érkezett, és most a 14. helyen áll a Keleti Konferencia 15 csapata közül, öt pontra a rájátszást érő helytől.

A szombati mérkőzést követően a Miami október 4-én Chicagóba utazik, majd a válogatott szünet előtt október 7-én az FC Cincinnatit fogadja.