Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már a La Liga-mérkőzés előtt egymásnak esett a Barcelona és a Sevilla

Ma este játszik egymással a Barcelona és a Sevilla a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 8. fordulójában, azonban már a mérkőzés előtt botrány alakult ki a két csapat között. 

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Barcelona “indokolatlan támadásnak” nevezte a Sevilla döntését, hogy bojkottálta a két csapat ma esti mérkőzése előtti hivatalos eseményeket a Negreira-ügy miatt.

A Sevilla egy közleményt tett közzé, hogy “felháborítónak tartja és elutasítja a Barcelona viselkedését”, amely miatt a klub ellen jelenleg is nyomozás folyik a játékvezetői bizottság korábbi alelnökének történt, összesen 7,3 millió eurós kifizetések miatt.

A Barcelona azóta szintén egy közleményben reagált, amelyben “teljes mértékben elutasította” a Sevilla döntését, “elfogadhatatlan sértésnek” minősítve azt.

“A Barcelona teljes mértékben elutasítja azt az indokolatlan támadást, ami szokatlan a Sevilla FC-től, egy olyan klubtól, amely ma este visszautasította, hogy részt vegyen a hivatalos ebéden a ma esti mérkőzés előtt. Klubjuk képviselői szintén megtagadták, hogy ott legyenek az igazgatói páholyban. A Barcelona ezt a katalán intézmény elleni támadásként és elfogadhatatlan sértésként értelmezi. A megnevezett Negreira-ügy nem lehet ürügy ezeknek az intézkedéseknek az igazolására, mivel a bírósági eljárás még nagyon korai stádiumban van, és a Sevilla álláspontja olyan vádakat feltételez, amelyeket még semmilyen vádpontban nem bizonyítottak.”

áll a katalán klub közleményében.

Ahogy arról beszámoltunk, Joaquin Aguirre, a barcelonai törvényszék első számú bírája szerint bűncselekménynek minősülhet az a 7,5 millió euró, amelyet a Barcelona 17 éven át fizetett Jose Maria Enriquez Negreirának, emiatt pedig vádat emeltek a katalán klub és annak korábbi tisztségviselői ellen. Márciusban még “korrupció”, “hűtlen kezelés” és “hamis üzleti nyilvántartás” miatt emelt vádat az ügyészség, mostantól azonban “megvesztegetés” miatt nyomoznak tovább, amely súlyosabb büntetést von maga után, mint a korrupció bűntette.