Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: ezúttal sem nyert a Bayern a Lipcse ellen! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 6. fordulójának nagy rangadóján a Bayern München két gólos hátráyból felállva mentett pontot a Gulácsi Péter és Willi Orbán nélkül felálló RB Leipzig otthonában.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

 

Hiába alakított már ki a találkozó legelején komoly, 60% körüli labdabirtoklási fölényt a Bayern, a Lipcse nem esett kétségbe, sőt első komoly helyzetét Lois Openda révén könyörtelenül kihasználta.

 

A Bayern védelem láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, ahogyan Sven Ulreich kapussal az élen pár perccel később sem, az újabb lipcsei gólnál amelyet Castello Lukeba szerzett, egy szöglet után.

A szünetben változtatnia kellett a bajoroknak, jött is Matthys Tel valamint Raphael Guerreiro, akik új színt hoztak a játékba. A Bayern az 57. percben Harry Kane büntetőjével viszonylag hamar szépíteni is tudott majd lendületben is maradt, és a 70. percre eltüntette a különbséget, köszönhetően a remek ütemben a hazai védők közül kilépő Leroy Sanénak.

 

A folytatásban inkább a bajorok fölénye volt jellemző, ám a Lipcse azt a szívességet már nem tette meg, hogy az egy pontot kiengedje a kezéből.

A Lepzig ellen a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen (2-2 vereség és döntetlen) Bayern nem feltétlenül örülhet az egy pontnak, pláne úgy, hogy átadta vezető helyét a tabellán az eddigi legnagyobb kihívójának tűnő Bayer Leverkusennek.

 

RB Leipzig – Bayern München 2-2 (2-0)
Red Bull Aréna, Vezette: M. Fritz
Gólszerzők: Openda (20.), Lukeba (26.) illetve Kane (57. -büntetőből), Sané (70.)
Sárga lap:Simakan (53.), Lukeba (65.) illetve Kane (37.), Ulreich (44.), Upamecano (51.), Musiala (72.), Tel (81.)
Piros lap:

Lipcse: Blaswich – Henrichs (Klostermann, 86.), Simakan, Lukeba, Raum – Simons, Schlager, Kampl (Seiwald, 64.), Forsberg (Baumgartner, 72.) – Openda (F. Carvalho, 86.), Poulsen (Sesko, 72.). Vezetőedző: Marco Rose

Bayern: Ulreich – Davies, Kim, Upamecano, Laimer – Kimmich, Goretzka (Guerreiro, 46.) – Sané, Musiala (Chupo-Moting, 87.), Coman (Tel, 46.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

 

Korábban történt:

Folytatta pazar sorozatát a Bayer Leverkusen, amely ezúttal a Mainz otthonából hozta el mindhárom pontot (…) Újra nyert a VFB Stuttgart, még úgy is, hogy Serhou Guirassy ezúttal nem szerzett gólt (…) A Wolfsburg hazai pályán nyert a szebb napokat is látott Frankfurt ellen (…) A Heidenheim meglepetésre legyőzte az Union Berlint hazai pályán (…) Míg a Borussia Mönchengladbach egy félidő alatt eldöntötte az érdemi kérdéseket a Bochum vendégeként.

 

 

A 6. forduló teljes programja:

Péntek:

Hoffenheim – Borussia Dortmund 1-3

Szombat:
Heidenheim – Union Berlin 1-0
Gólszerző: Beste (59.)

 Köln – Stuttgart 0-2
Gólszerzők: Undav (68. és 88.)

Mainz – Bayer Leverkusen 0-3
Gólszerzők: van den Berg (18. -öngól), Grimaldo (59.), J. Hofmann (65.)

 Bochum – Mönchengladbach 1-3
Gólszerzők: Neuhaus (27.), Plea (37. és 45+3.)

Wolfsburg – Frankfurt 2-0
Gólszerzől: Wind (31. és 84.),

 RB Leipzig – Bayern München 2-2

Vasárnap:
15:30 Darmstadt – Werder Bremen
17:30 Freiburg – Augsburg (Tv: Match 4)

 

A Bundesliga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore