Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: súlyos sérülés miatt szakadt félbe az Ajax mérkőzése

Drámai körülmények között szakadt félbe a szombat esti holland bajnoki (Eredivisie) mérkőzés az RKC Waalwijk és az AFC Ajax között…

(Photo by Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images)

A játékvezető félbeszakította a mérkőzést, miután a találkozó hajrájában az RKC Waalwijk kapusa, Etienne Vaessen súlyos fejsérülést szenvedett a Bryan Brobbey-val való ütközés következtében.

A pályára érkező orvosi stáb azonnal megkezdte a játékos ápolását és csak fokozta az ijedtséget, hogy blokkolták a nézők belátását, ezzel sejtetve, hogy nagy lehet a baj és újraélesztik a játékost. A kapust végül levitték a pályáról, nem sokkal később pedig a játékvezető befejezettnek nyilvánította a mérkőzést.

Nem sokkal később az RKC igazgatója, Frank van Mosselveld erősítette meg a történteket: “Egy időre elvesztettük őket, de az orvosok azonnal megkezdték az újraélesztést, de nem úgy tűnt, mintha szívproblémája lenne. Ahogy levitték a pályáról, ismét ébren volt, de nem tudta, hol van. A kórházba szállításra már magánál volt. Sokkoló eseménysor volt.”

A szurkolók és a játékosok egyaránt döbbenten nézték a történteket. A játékvezető bizonyára azért határozott úgy, hogy a hajrában a vendégek 3-2-es vezetésénél félbeszakítja a találkozót, mert senki nem lett volna megfelelő lelki állapotban a folytatáshoz.