Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: visszatérhet saját pályájára a száműzött csapat

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) első nyolc fordulójában a Kisvárda az eddigi összes meccsét idegenben játszotta saját pályája alkalmatlansága miatt…

Kisvárda: “A rengeteg idegenbeli mérkőzés egyszerűen kinyírja a csapatot”

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a 10. fordulóban október 21-én a Mezőkövesdet már újra a saját stadionjukban fogadhatják.

Mint ismeretes, a Kisvárda eddig nem tudta saját pályáján fogadni ellenfeleit, miután a szezon előtt egy bakteriális fertőzés támadta meg a stadion gyepszőnyegét, melyet teljes mértékben ki kellett cserélni. A csapat  azeddigi összes meccsét idegenben játszotta, de a szabolcsiak reményei szerint hamarosan visszatérhetnek a Várkerti Stadionba.

A Kisvárda a nyolc (idegenbeli) meccsén mindössze négy pontot szerzett és sereghajtó a bajnokságban. Révész szerint a legutóbbi mérkőzést a Fehérvár ellen már csak azért játszották idegenben, mert a fű nem volt megfelelő erősségű a Várkerti Stadionban, ezért utókezeléseket végeznek rajta.

“Bízom benne, hogy a fűnek nem lesz maradandó károsodása azon a rengeteg mérkőzésen, ami hazai pályán vár ránk” – tette hozzá a klubvezető.

A sportigazgató szerint morálisan is megsínylette az együttes a folyamatos idegenbeli szereplést és az eredménytelenséget.

“Amit látok a csapattól, az elkeserítő. Az elmúlt néhány mérkőzésnek a pontszámok mellett a csapat egysége is kárvallottja volt. Ha az élet ezt sodorta elénk, akkor ezzel kell megbirkóznunk. Ha most kell kiesnünk, akkor méltósággal fogjuk tenni, de addig is mindent megteszünk a minél jobb szereplés érdekében” – jegyezte meg Révész Attila.