Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: előnyből szenvedett vereséget az Arsenal, idegenben szerzett pontot a Sevilla! – videóval

A Bajnokok Ligája 2. fordulójának keddi játéknapján a Mikel Arteta vezette Arsenal a Lens otthonában lépett pályára, míg a José Luis Mendilibar által irányított Sevilla a PSV-hez látogatott a B-csoporton belül…

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Bajnokok Ligája, B-csoport:

A találkozó első nagy lehetősége a Lens előtt adódott. A 4. percben Thomasson szögletét követően Danso elé került a labda, aki ugyan éppen csak, de a kapu bal oldala mellé lőtt. A 8. percben egy remek beadás után Thomasson bólintott a kapura, fejes célt tévesztett, de les miatt érvénytelen lett volna a találat. A 14. percben megszerezte a vezetést az Arsenal, éppen Thomasson adott el egy labdát a középpályán, melyet követően Sakához került a labda, majd ő rögtön meg is játszotta Gabriel Jesust, aki 16 méterről a hálóba lőtt. A 25. percben szintén egy egyéni hiba után egyenlített a Lens, Raya rossz kirúgása után Machado gyűjtötte be a labdát, aki Wahihoz ívelt, majd ő még estében Thomasson elé tette a labdát, aki védhetetlenül a hálóba tekert. A fordulás után közel járt az újabb előnyhöz az Arsenal, a 48. percben Trossard került ziccerbe, ám lövését bravúrral védte Samba. A 63. percben újra kissé bizonytalan volt Arteta csapatának hátsó alakzata, mely majdnem újra megbosszúlta magát. A 63. percben Thomasson gurította vissza középre az érkező Abdul Samed elé, aki nem sokkal ugyan, de célt tévesztett. A 67. percben Ödegaard szögletére Tomiyasu érkezett remekül, lövését viszont lábbal védte Samba. A 69. percben fordított, és ezzel a góllal meg is nyerte a találkozót a Lens, Frankowski átadása után Wahi vette be Raya kapuját.

Lens – Arsenal 2-1 (1-1)
Helyszín:
Stade Félix-Bollaert (Lens); Vezette: Marco Guida (olasz)
Gólszerzők: Thomasson (25.), Wahi (69.) ill. Gabriel Jesus (14.)
Kiállítva: ill.

Videós összefoglaló:

A vezetést a 68. percben szerezte meg a Sevilla, Jesús Navas remek beadása után Sergio Ramos tette fejjel Gudelj elé a labdát, aki remek mozdulattal a hálóba lőtt. A 83. percben egyenlített a PSV Eindhoven, ekkor Ramos buktatta Tillmant a tizenhatoson belül, melyet követően a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Luuk de Jong értékesítette rendkívül magabiztosan. Sokáig nem örülhetett az egyenlítésnek Peter Bosz csapata, mivel a 87. percben Sánchez gyönyörű beadását követően En Nesyri a hálóba bólintott. A hosszabbításban jött az újabb dráma, a 90+5. percben Hirving Lozano szabadrúgása után a nagy kavarodásban végül Teze újból egalizált a PSV oldaláról, ezzel tehát az eindhoveni alakulat egy pontot otthon tartott.  

PSV Eindhoven – Sevilla 2-2 (0-0)
Helyszín:
Philips Stadion (Eindhoven); Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: De Jong (86., büntető), Teze (90+5.) ill. Gudelj (68.), En Nesyri (87.)
Kiállítva: ill.

Videós összefoglaló:

A B-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore