Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajokok Ligája: csak úgy döntögeti a negatív rekordokat az MU!

A Galatasaray elleni hazai vereség ha nem lenne elég, hogy sokkolóan hatott az MU-ra és szurkolóira, további mélységekbe taszította lejjebb az amúgy is ezer sebből vérző Manchester United együttesét.

(Photo by Rasid Necati Aslim/Anadolu Agency via Getty Images)

 

Felsorolás formájában összegyűjtöttük a legérdekesebb ide vonatkozó mutatókat:

  • Amennyiben csupán az elitsorozatot nézzük, az MU sohasem kezdett még úgy a Bajnokok Ligájában, hogy elveszítse első két találkozóját; ráadásul sohasem kapott még hét gólt, a sorozat első két meccsén!
  • A Manchester United legutóbbi 14 Bajnokok Ligája találkozójából csupán a meccsek felét tudta megnyerni: 7 győzelem, 5 vereség és 2 döntetlen a mérleg, amely finoman szólva se túl imponáló!
  • A Galata elleni vereség egyben azt is jelentette, hogy az Angliában még meccset nem nyerő török klubfutball csapatai, immáron nem nyeretlenek a szigetországban!
  • Az MU az elmúlt 30 évben, 18 alkalommal találkozott török csapattal a nemzetközi porondon: 9 mérkőzést megnyert, 3-szor döntetlent játszott, 6 alkalommal kikapott – kedd estig utóbbi rendre Törökországban történt meg.
  • Erik ten Hag csapata az angol klubfutball tekintetében is igazolta azt a mondást, ha valami elromlik, mindig van lejjebb. Az MU 10 idei tétmérkőzésén 18 gólt kapott, amelynél rosszabb mutatót csak az 1966/67-es idényben produkált, akkor 20-szor kapitulált!
    Az új idényben, az ide vonatkozó mutatóban a Premier League csapatai közül csupána Sheffield United előzi meg, egy kapott góllal a “vörös ördögöket”.

 

A fentiekből is látszik, hogy valami nagyon nem működik a csalódott Erik ten Hag menedzser munkáját illetően az új idényben – Sokan már azt feszegetik, vajon meddig tart a türelem a holland trénerrel szemben az Old Traffordon?!