Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba B-próbája is pozitív eredményt hozott

Ahogyan arról beszámoltunk, a múlt hónapban a Juventus világbajnok középpályásának pozitív lett a doppingtesztje…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a Juventus doppingvétségen ért francia középpályása, Paul Pogba B-próbája is pozitív eredményt mutatott, mellyel a játékos az ártatlanságát szerette volna bizonyítani.

Pogbát az eslő fordulós, Udinese elleni mérkőzés után ellenőrizték, melyen nem is lépett pályára, csak a kispadon ült. A következő két alkalommal csereként jutott szóhoz, de a legutóbbi meccsen megsérült, így a francia válogatott szeptemberi mérkőzésein sem vett részt.

Az olasz sajtó információ szerint szintetikus tesztoszteron nyomaira bukkantak Pogba szervezetében. Az olasz doppingellenes ügynökség  szeptember elején jelentette be, hogy a középpályás játékjogát azonnali hatállyal, ideiglenesen felfüggesztette, és ha a B-próba is igazolja a tiltott szer használatát, akkor akár négyéves eltiltást is kaphat a labdarúgó.

Amennyiben Pogba képes bizonyítani, hogy tudtán és akaratán kívül került szintetikus tesztoszteron a testébe, úgy az eltiltás a felére csökkenhet, de akár néhány hónapos eltiltással is megúszhatja az ügyet, ha bizonyítani tudja, hogy a szer a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, s nem volt hatással a teljesítményére.