Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: módosul a VAR használata a súlyos tévedés után

Ahogyan arról beszámoltunk, a játékvezető-küldésért felelős szervezet (PGMOL) elismerte, hogy az illetékes játékvezetők hibáztak a múlt hétvégi Tottenham-Liverpool mérkőzésen…

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A Premier League nem szeretné, hogy a szombati, Tottenham–Liverpool mérkőzésen látott súlyos játékvezetői hiba megismétlődjön, ezért a továbbiakban új kommunikációs előírásokat vezetnek be a videóbíró használatára vonatkozóan.

A következő fordulótól kezdődően a VAR-szobában ülő játékvezetőnek, valamint asszisztensének kötelező egyeztetniük egymással a korrekt ítéletet illetően, mielőtt közlik a helyes döntést a mérkőzést vezető játékvezetővel.

A játékvezetőket és a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (PGMOL) új kommunikációs előírásokat vezetett be a játékvezetők és a VAR számára, miután kiértékelte a múlt hétvégén történteket. A Tottenham-Liverpool mérkőzésen a VAR-bírók és a játékvezetők félreértették egymást, emiatt nem adták meg a Luis Díaz szabályos gólját les miatt.

Az új irányelvek szerint a videóbíró szobában ülő játékvezetőnek, azaz a VAR-nak egyeztetnie kell a megfelelő ítéletet asszisztensével (AVAR), mielőtt értesítené a megfelelő döntésről a mérkőzés játékvezetőjét és a helyszíni stábot.