Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kétgólos előnyt adott le az Inter hazai pályán – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának szombati játéknapjának a nyitómérkőzésén az Inter fogadta a Bologna együttesét.

(Photo by Mattia Pistoia – Inter/Inter via Getty Images)

Az Inter kiválóan kezdte a mérkőzést, ugyanis már kevesebb mint negyedóra elteltével kétgólos előnyre tettek szert. A vezetést a 11. percben szerezték meg a milánóiak, Calhanoglu szögletére érkezett a röviden Acerbi és remekül csúsztatta a kapuba a labdát a rutinos középhátvéd (1-0). A 13. percben egy labdaszerzést követően Thuramtól kapta meg a labdát Lautaro Martínez, majd az argentin támadó óriási gólt lőtt jó 25 méterről (2-0). A 19. percben azonban rögtön visszajött a meccsbe a Bologna, ugyanis a vendégek büntetőhöz jutottak, amelyet Ricardo Orsolini értékesített a 19. percben (2-1). Az első félidőben még akadt lehetőségre az újabb gólszerzésre az Internek, de nem jött össze, Skorupski állta a sarat a bravúrjaival.

A második játékrész viszont nem kezdődött remekül a hazaiaknak, ugyanis a vendégek korán egyenlíteni tudnak. Az 52. percben Joshua Zirkzee kapott egy indítást, majd sokáig úgy tűnt, hogy nem sikerül betalálnia, de kivárt a végsőkig és egy nagyon okos gólt lőtt a holland csatár (2-2). Ezt követően az “kék-feketék” mentek előre a győzelemért az utolsó pillanatig, és sikerült is kialakítaniuk lehetőségeket, de a kapu előtti passzoknál és befejezéseknél rendre hiba csúszott, így 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó. Az Inter a pontvesztés ellenére továbbra is vezeti a bajnokságot, de ha este az ősi rivális AC Milan nyer, akkor lecsúsznak a második helyre, a Bologna pedig 11 pontot gyűjtve jelenleg a nyolcadik pozíciót foglalja el a bajnokságban.

Inter – Bologna 2-2 (2-1)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Vezette: M. Guida
Gólszerzők: Acerbi (11.), L. Martínez (13.) ill. Orsolini (19. – büntetőből), Zirkzee (52.)
Sárga lap: L. Martínez (57.), S. Inzaghi (71.), Bastoni (90.) ill. D. Ndoye (33.), Ferguson (90+4.), Beukema (90+4.)
Kiállítás:

Inter: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni – Dumfries (Cuadrado 55.), Barella, Calhanoglu (Asllani 83.), Mkhitaryan (Frattesi 76.), Dimarco (C. Augusto 55.) – Thuram (A. Sánchez 55.), L. Martínez. Vezetőedző: S. Inzaghi

Bologna: Skorupski – De Silvestri (Corazza 82.), Beukema, Calafiori, Lykogiannis – Aebischer, Freuler – Orsolini (El Azzouzi 83.), Ferguson, Ndoye (Saelemaekers 61.) – Zirzkee (Van Hooijdonk 77.). Vezetőedző: T. Motta

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 8. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Empoli – Udinese 0-0
Lecce – Sassuolo 1-1

Szombat:
Inter – Bologna 2-2
18:00 Juventus – Torino (Tv: Sport2)
20:45 Genoa – AC Milan (Tv: Sport2)

Vasárnap:
12:30 Monza – Salernitana
15:00 Frosinone – Verona
15:00 Lazio – Atalanta
18:00 Cagliari – AS Roma
20:45 Napoli – Fiorentina

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore