Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: fordulatos, hatgólos mérkőzésen gyűrte le a Borussia Dortmund az Union Berlint – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójának rangadóját szombaton délután játszották, a Borussia Dortmund fogadta az Union Berlint, és a két támadó felfogású csapat egy remek, gólgazdag mérkőzést játszott egymással.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A mérkőzés egy gyors gólváltással kezdődött, a vezetést a 7. percben Füllkrug szerezte meg a BVB számára egy szögletet követően (1-0), majd szintén egy sarokrúgás után tudtak egyenlíteni a vendégek a 9. percben Gosens révén (1-1). A következő találat a 31. percben született, a vendégek jutottak büntetőhöz, amelyet Leonardo Bonucci értékesített, így megszerezte első gólját a német élvonalban a rutinos olasz védő (1-2). A három gólon kívül voltak még lehetőségek az első félidőben, ezért a nézőknek nem lehetett okuk a panaszra.

A második játékrészben pedig megfordította a találkozót a Dortmund nagyon gyorsan, a 49. percben érkezett az egyenlítő találat, a felhúzódó Schlotterbeck gondolt egyet, és egy átvételt követően jó 23-24 méterről gyönyörű gólt ragasztott a balfelsőbe (2-2). Öt perccel később pedig már a vezetést is megszerezték a hazaiak, egy gyors kontratámadás végén Reus tette ki a jobb oldalon üresen érkező Brandt elé a labdát, aki nem hibázta el ziccerét (3-2). A 71. percben pedig eldönti a találkozó sorsát a BVB, egy lepattanóra csapott le Ryerson, amelyet kapásból el is vállalt, és a menteni igyekvő Trimmel pechesen ért bele a labdába, így az becsapta Ronnow kapust és a kapu közepébe csorgott a labda (4-2). A Dortmund fontos győzelmet aratott, amivel már 17 pontja van a bajnokságban, ennek következtében fellépett a második helyre a bajnokságban, míg az Union Berlin már az ötödik vereségét szenvedte el egyhuzamban, ezért 6 egységet begyűjtve jelenleg csak a 13. pozíciót foglalja el.

Borussia Dortmund – Union Berlin 4-2 (1-2)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund), Vezette: P. Ittrich
Gólszerzők: Füllkrug (7.), Schlotterbeck (49.), Brandt (54.), Ryerson (4-2) ill. Gosens (9.), Bonucci (31. – büntetőből)
Sárga lap: Hummels (31.) ill. Gosens (64.)
Kiállítás:

Dortmund: Kobel – Wolf, Hummels (Süle 73.), Schlotterbeck, Ryerson – Can, Nmecha – Malen (Reyna 64.), Reus (Oczan 82.), Bynoe-Gittens (Brandt 46.) – Füllkrug (Haller 82.). Vezetőedző: E. Terzic

Union Berlin: Ronnow – Doekhi, Bonucci, Leite – Trimmel (Roussillon 68.), Kral (Tousart 20.), Laidouni (Aaronson 54.), Haberer, Gosens – Becker (Fofana 68.), Behrens (Volland 68.). Vezetőedző: U. Fischer

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 7. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Mönchengladbach – Mainz 2-2

Szombat:
Augsburg – Darmstadt 1-2
Borussia Dortmund – Union Berlin 4-2
RB Leipzig – Bochum 0-0
Stuttgart – Wolfsburg 3-1
18:30 Werder Bremen – Hoffenheim

Vasárnap:
15:30 Leverkusen – Köln
17:30 Bayern München – Freiburg (Tv: Match4)
19:30 Frankfurt – Heidenheim

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore