Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: a Leicester City és az Ipswich Town máris elhúzott – KÖRKÉP

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) aktuális kiírásában szombaton a 11. forduló mérkőzéseit bonyolították le…

(Photo by Stephen White – CameraSport via Getty Images)

A Championship mezőnyéből egyelőre két csapat emelkedik ki, a PL-ből az előző idény végén kieső Leicester City és az Ipswich Town egyaránt csupán egy-egy meccset vesztett el. A “rókák” ráadásul tizenegyből tíz meccset megnyertek és nagy sebességgel száguldanak a visszatérés felé. A második helyezett Ipswich sem panaszkodhat, hiszen 9-1-1-es mérlegével két pont lemaradásból követi az éllovast.

Az első két helyezett máris alaposan elhúzott a többiektől, hiszen az első nyolc meccsét még veretlenül abszolváló Preston North End az utolsó három meccsét kivétel nélkül elvesztette, így a harmadik helyen tíz pontra van a listavezetőtől és nyolcra a másodiktól. Mögöttük sorakozik azonos pontszámmal két nagy múltú csapat, a Sunderland és az élvonalbeli kieső Leeds United, míg az utolsó playoff-helyet pillanatnyilag a Birmingham City foglalja el.

Négy csapat is csupán egyetlen pontra van az értékes hatodik helytől, a Norwich City, a Cardiff City, a Hull City és a Southampton egyaránt ott sorakozik a birminghamiek mögött. Továbbá a rendkívül szoros középmezőnytan található például a West Bromwich Albion, a Swansea City és az előző idény végén a feljutásról döntő rájátszást a Luton Town ellen elveszítő Coventry City.

A Middlesbrough hét nyeretlen meccs után sorozatban négy győzelemmel kapaszkodott fel a 16. helyig. Az egy ponttal mögötte található Blackburn Rovers ugyancsak a múlt fordulóban javított sorozatbeli négy fiaskó után. Az utolsó két bennmaradó helyet a Watford és a Stoke City birtokolja, míg jelen állás szerint a Queens Park Rangers, a Rotherham és a mezőny egyedüli nyeretlen csapata, a Sheffield Wednesday esne ki a másodosztályból.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore