Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetközi mérkőzések is veszélyben az izraeli háború miatt

Miután Izrael hadiállapotot hirdetett a Hamász palesztin terrorszervezet szombat hajnali támadása után, az UEFA vizsgálja az országban uralkodó állapotokat…

(Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

Az izraeli bajnokság hétvégi fordulójának teljes elhalasztása után az UEFA törölte az Izrael-Svájc csütörtöki Eb-selejtezőt, melyet eredetileg Tel-Avivban rendeztek volna, egyelőre az október 15-i, Koszovó elleni Eb-selejtező sorsa még kérdéses.

Az októberi, Izrael és Észtország, illetve Németország közötti U21-es Európa-bajnoki selejtezőket szintén elhalasztották, akárcsak az Izrael, Belgium, Gibraltár és Wales részvételével zajló U17-es minitornát.

Az európai labdarúgást irányító testület közölte, hogy továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és kapcsolatban marad az összes érintett csapattal, mielőtt döntést hozna az új időpontokról és a többi közelgő mérkőzés esetleges módosításáról.

Az Európa-ligában a Maccabi Haifa csapata érdekelt, amely legközelebb október végén a Villarreal otthonában lépne pályára.

Egyelőre az UEFA kivár, hogy miként alakul a konfliktus, de valószínűnek tűnik, hogy a kezdeti halasztások után az izraeli csapatok semleges pályán lesznek kénytelenek játszani, amennyiben a mostani háborús helyzet tartósan fennáll.