Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brasileiro: az Internacional őrült rangadón győzte le Suárezéket – videóval

A brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) 26. fordulójának vasárnapi mérkőzései között az Internacional és a Grémio vívott városi rangadót egymással…

(Photo by Pedro H. Tesch/Getty Images)

A két Porto Alegre-i csapat egymás elleni mérkőzésén az Internacional hatalmas küzdelemben 3-2-re múlta felül a tabellán jobban álló Grémiót. A házigazda bő öt perc alatt megszerezte a vezetést, egy lendületes támadás végén a veterán Enner Valencia lépett ki ziccerben, akinek első lövését Gabriel Grando kapus még védte, a tovább csorgó labdát azonban a hálóba pofozta. Az Inter továbbra is hatalmas lendülettel futballozott, különösen E. Valencia volt elemében, aki többször is ziccerben lépett ki, de képtelen volt újabb gólt szerezni. Az első 45 perc az Inter 1-0-s vezetésével ért véget. A szünet után Wanderson növelte tovább csapata előnyét, miután egy lendületes megindulás végén a tizenhatos vonaláról lőtt laposan a hálóba. Bár a hazaiak előtt további lehetőségek adódtak, a második játékrész derekánál a Grémio is feliratkozott az eredményjelzőre, Joao Pedro a tizenhatos előteréből kivitelezett egy tökéletes átlövést. Az Inter azonban rövidesen visszaállította a kétgólos különbséget, Mauricio kiugratásából Alan Patrick szerzett ziccergólt. A vendégek azonban nem hagyták annyiban, a 74. percben Luis Suárez nagyjából 25 méterről tekert el egy szabadrúgást védhetetlenül a sorfal mellett, ismét egy gólra felzárkóztatva az övéit. A Grémio szorossá tudta tenni a hajrát, kiegyenlíteni azonban nem tudott, így az utolsó bennmaradó helyek egyikét elfoglaló Inter fontos három ponttal gazdagodott.

A bajnokságot vezető Botafogo négy nyeretlen meccs után fontos rangadót nyert az üldöző Fluminense ellen, és mivel egyetlen élcsapat sem tudott győzni az elmúlt fordulóban, ismét meg tudta erősíteni vezető helyét.

Internacional – Grémio 3-2 (1-0)
Gólszerzők: E. Valencia (6.), Wanderson (49.), Alan Patrick (70.), ill. Joao Pedro (67.), L. Suárez (74.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!