Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megújítaná rutinos támadójának a szerződését a Bayern München – sajtóhír

A német bajnokságot (Bundesliga) erősítő bajorok szeretnék megújítani sokat megélt játékosuk szerződését a következő időszakban.

(Photo by Kevin Voigt/Getty Images)

Egybehangzó sajtóinformációk szerint a Bayern München megszeretné hosszabbítani Thomas Müller jövő nyáron lejáró szerződését. A 34 éves támadó kontraktusát további plusz egy évvel újítanák meg, aminek értelmében 2025-ig maradna a klub kötelékeiben.

A nagy rutinnal rendelkező német labdarúgó jelenleg a második helyen áll a bajoroknál a legtöbb mérkőzéssel rendelkező játékosok listáján a maga 674 pályára lépésével, és nem sokkal van lemaradva Sepp Maier mögött, aki 706 találkozóval vezeti ezt a rangsort. Müller emellett a góllövés tekintetében is jeleskedik, ugyanis Gerd Müller (568) és Robert Lewandowski (344) mögött a harmadik helyen áll 235 találattal. Az előkészítések tekintetében pedig ő a bajorok történelmének legeredményesebbje, ugyanis 259 gólpasszt osztott ki, a második helyen Ribéry áll 182-vel, a harmadik pedig Mehmet Scholl jócskán lemaradva 102-vel.

A világbajnok labdarúgó már 11 éves kora óta a Bayern München kötelékeiben áll, az első számú keretbe 2009-ben került fel, azóta pedig ahogy feljebb is említettük 674 tétmérkőzésen léphetett pályára a klub színeiben, amelyeken 235 gólt és 259 gólpasszt jegyzett.

Müller a bajorokkal 12 bajnoki címet, 8 Német Szuperkupát, 6 Német Kupát, 2 Bajnokok Ligáját, 2 UEFA-szuperkupát és 2 klubvilágbajnokságot nyert.