Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb-selejtező: vereséget szenvedett Skócia ellen a magyar válogatott

Az U21-es magyar válogatott két győzelmet követően Skóciában folytatta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, ami nem sikerült túl jól, ugyanis vereséget szenvedett ifjúsági nemzeti együttesünk.

(Photo by Ross MacDonald/SNS Group via Getty Images)

A mérkőzés nagyon rosszul kezdődött a magyar válogatott szempontjából, hiszen már a 2. percben előnyhöz jutottak a skótok Kieron Bowie révén, aki King átadásából szerzett gólt (1-0). A hazaiak már a 7. percben kettőre növelték előnyüket, ezúttal is a Fulham labdarúgója, Bowie tudott eredményes lenni, a 21 éves játékost teljesen üresen találta meg Johnston beadása és egy jól irányzott fejessel vette be Magyarország kapuját (2-0). A 32. percben pedig meglőtték a harmadikat is a skótok, Ben Doak tudott értékesíteni egy büntetőt (3-0). Már úgy festett, hogy az első félidőben lezárta a mérkőzést Skócia, de a 43. percben szépíteni tudott a magyar válogatott, egy szögletet követően tudott Kovács Barnabás közelről fejelni, amelyet Slicker kapus elsőre védeni tudott, az ismétlést azonban már a kapuba vágta a Zalaegerszeg középpályása (3-1).

A második játékrész pedig nem sikerült túlságosan izgalmasra, a hazaiak megvoltak elégedve az eredménnyel és mindenképpen elakarták kerülni az újabb kapott gólt, míg a magyarok támadásépítése nagyon harmatos volt, így a leginkább a mezőnyharcé volt a főszerep. A találkozó végeredménye tehát a 43. percben szerzett Kovács Barnabás góllal alakult ki, és ez azt jelenti, hogy Magyarország vereséget szenvedett, ennek következtében 3 fordulót követően 6 pontot gyűjtve a 2. helyet foglalja el csoportjában Spanyolország mögött, de Belgium és Skócia is egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Skócia U21 – Magyarország U21 3-1 (3-1)
Helyszín: Fir Park (Motherwell), Vezette: J. Kooij (holland)
Gólszerzők: K. Bowie (2., 7.), Doak (32. – büntetőből) ill. Kovács B. (43.)
Sárga lap: Chilokoa-Mullen (27.), King (44.), McPherson (90+6.) ill. Kovács B. (30.), Csinger (73.)
Kiállítás: Johnston (90+7.) ill. – 

Skócia U21: Slicker – Chilokoa-Mullen, Bowat, Morrison (Neilson 86.), Anderson – Johnston, King, Barron – Doak (Mellon 62.), Bowie (Duncan 90+2.), Mulligan (McPherson 90+2.). Szövetségi kapitány: Scot Gemmill

Magyarország U21: Hegyi – Szabó (Kosznovszky 79.), Inyibor, Csinger – Kovács M., Baráth, Vancsa (Kerezsi 59.), Kovács B. (Debreceni 79.), Benczenleitner – Németh (Lisztes 23.), Kocsis (Katona 59.). Szövetségi kapitány: Gera Zoltán

A selejtezőcsoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore