Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: szűk győzelmet aratott az angol válogatott Ausztrália ellen – videóval

Ausztrália ellen lépet pályára az angol válogatott a Wembley Stadionban, ahol Gareth Southgate csapata finoman szólva sem az első számú csapatával örvendeztette meg a közönséget…

(Photo by Eddie Keogh – The FA/The FA via Getty Images)

Az angol válogatott Ausztrália elleni felkészülő mérkőzése ezúttal arról szólt, hogy Gareth Southgate a kevésbé ismert játékosait tesztelte le “éles helyzetben”, hiszen az angol szövetségi kapitány olyan arcokat küldött a pályára, mint Sam Johnstone, Lewis Dunk, Fikayo Tomori, Levi Colwill, Connor Gallagher, Ollie Watkins vagy Jarrod Bowen, akik eddig meg-megkapták a lehetőséget, de sosem számítottak alapembernek az angol válogatottban.

Az első félidő ennek fényében egy olyan csapatról árulkodott, amely egyáltalán nincs összeszokva, így a fél gőzzel futballozó ausztrál válogatott is nehézséget okozott a hazai csapatnak.

A második játékrészben végül az Aston Villa csatára, Ollie Watkins törte meg a gólcsendet, aki az 57. percben tudott betalálni, azonban a gólcsap sajnos ezúttal sem nyílt ki, Watkins gólja az egyetlen találat volt az egész mérkőzésen, amely egy igen szűk győzelmet jelentett a hazai pályán játszó csapat számára. Később ugyan beálltak a jól megszokott veterán arcok is, azonban ők is inkább a selejtezőkre tartalékoltak, így a Wembley közönsége kénytelen volt beérni mindössze egyetlen látott góllal, és azzal, hogy ők is találgathattak, hogy melyik játékos harcolja ki a további lehetőséget Gareth Southgate válogatottjában.

Anglia – Ausztrália 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Watkins (57.)  ill. –
Kiállítás: – ill. –

England: Sam Johnstone, Lewis Dunk, Fikayo Tomori (John Stones), Levi Colwill, Trent Alexander-Arnold, James Maddison (Phil Foden), Jordan Henderson (Kieran Trippier), Conor Gallagher (Kalvin Phillips), Ollie Watkins (Eddie Nketiah), Jack Grealish (Marcus Rashford), Jarrod Bowen.

Australia: Mathew Ryan, Cameron Burgess, Harry Souttar, Kye Rowles (Aziz Behich), Ryan Strain (Lewis Miller), Jackson Irvine, Keanu Baccus, Craig Goodwin (Brandon Borrello), Martin Boyle (Awer Mabil), Mitchell Duke (Jordan Bos), Connor Metcalfe.