Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elvesztette kulcsemberét az U21-es válogatott

A magyar U21-es válogatott 3-1-es vereséget szenvedett Skócia ellen a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőjén…

A Skócia elleni vesztes mérkőzésen már az első fordulóban le kellett cserélni a magyar U21-es válogatott meghatározó támadóját, Németh Andrást, akinek bár nem súlyos a sérülése, nem léphet pályára a keddi mérkőzésen Belgium ellen.

A Hamburg húsz­éves középcsatárának kiválása érzékeny veszteség, hiszen a korosztályban 14 meccsen nyolcszor volt eredményes, Kazahsztán ellen gólpasszt is adott. A keret azonban új taggal bővült, ugyanis a felnőttválogatottól a hátvéd Balogh Botond személyében egy, a korosztályban rutinosnak tekinthető játékos csatlakozott Gera Zoltán nemzeti együtteséhez.

“Ez volt ennek a korosztálynak az eddigi legrosszabb mérkőzése. Rosszul kezdtünk, teljesen bealudtunk a meccs elején, emellett sok egyéni hibát követtünk el, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta ezeket. Próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de az ellenfél teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. Négy nap múlva újabb selejtező következik, ezért mielőbb talpra kell állnunk, mert ennél sokkal összeszedettebb teljesítmény kell a belgák ellen” – értékelt a szövetségi edző a Skócia elleni vereség után.

A három meccs után hat ponttal álló magyar korosztályos válogatott kedden 17:45-től Belgiumot fogadja az Új Hidegkuti Stadionban a javítás reményében, ám cseppet sem lesz könnyű dolga.