Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: terrortámadás miatt félbeszakadt a Belgium-Svédország selejtező

A hétfő esti Európa-bajnoki selejtezők közt nem játszották végig a Belgium-Svédország találkozót, mivel a mérkőzés előtt két svéd szurkolót megöltek Brüsszel városában…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Nem játszották le a második félidőt a Belgium-Svédország Európa-bajnoki selejtezőn, miután a játékosokkal közölték, hogy a mérkőzés előtt két svéd szurkolót lelőttek a városban. A két csapat egymással egyetértve tekintett el a folytatástól, melyet későbbi időpontra halasztottak. A mérkőzés 1-1-es döntetlenre állt a félidőben.

Belga sajtóhírek szerint hétfő este nem sokkal hét óra után Brüsszelben a belvárostól északra egy kismotoron érkező elkövető géppisztolyával lelőtt két svéd szurkolót, és többeket megsebesített. Egyes híresztelések szerint a tettes feltöltött a világhálóra egy videót, amelyben az Iszlám Állam hívének vallotta magát. Az elkövető robogójáról leszállva Kalasnyikov géppisztolyával tüzelni kezdett, majd a motorjára visszaszállva elmenekült a helyszínről, a rendőrség a késő esti hírek szerint is nagy erővel kereste.

Az UEFA oldalán a mérkőzés közvetítésében megjelent információ szerint a két csapattal, valamint a rendőri szervekkel folytatott konzultációt követően az európai szövetség hivatalosan úgy döntött, hogy felfüggeszti a mérkőzést, amelynek további sorsáról később születik döntés.