Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga2: az Espanyol vezeti a másodosztályt, három csapat liheg a nyakán – KÖRKÉP

Az elmúlt hétvégén bonyolították le a 11. forduló mérkőzéseit a spanyol másodosztályú bajnokság (LaLiga2) aktuális kiírásában…

(Photo by David Ramirez/DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

A spanyol másodosztály eddig eltelt szakaszában az élvonalból idén kieső Espanyol gyűjtötta a legtöbbet pontot, amely hét győzelem mellett két-két döntetlent és vereséget jegyezve áll a bajnokság élén.

A barcelonai együttest három csapat is egy-egy pontos hátrányból követi, a Leganés, a Levante és a Tenerife áll a második-negyedik helyen, akik közül a valenciaiak csak egyszer kaptak ki. Mindhárom csapat ugyancsak jó eséllyekkel szállhat harcba az automatikus feljutó helyekért. Akár csak az ötödik helyezett Real Zaragoza, amely a legutóbbi két meccsén csak egy pontot szerezve áll 20 ponttal.

Az élcsoporthoz tartozik még a feljutásról évek óta lemaradó Eibar és a LaLigából frissen kieső Real Valladolid, akik mindketten 19-19 pontot gyűjtöttek eddig. Mint ismeretes, a szezon végén az első két helyezett automatikusan feljut az első osztályba, míg a harmadiktól a hatodik helyig végző négy csapat a rájátszásban vehet részt, melynek végső győztes ugyancsak szintet lép.

Csak egy pontra van a hatodik helyezettől a szebb napokat is látott Racing Santander és a Sporting Gijón együttese, a középmezőnyben tanyázik a Real Oviedo vagy éppen az FC Andorra. A három tavalyi élvonalbeli kieső közül a leggyengébben a LaLigából sereghajtóként búcsúzó Elche muzsikál, amely 11 meccsen mindössze 13 pontot gyűjtött a második vonalban.

A bajnokság négy kieső helyét jelenleg az Amorebieta, az Alcorcón, az Huesca és a Cartagena foglalja el.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore